ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "To διπλό δεν μου στερεί τίποτα, αντιθέτως με κάνει καλύτερο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tennisnews team Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 14:42

Με αφορμή τα πολλά σχόλια που γράφονται τις τελευταίες ημέρες στα social media, ζητήσαμε από τον Στέφανο Τσιτσιπά την άποψή του σχετικά με την συμμετοχή του στα διπλά και αν τελικά οι επιπλέον αγώνες στερούν, ή βοηθούν το παιχνίδι του στα μονά.

Ο Στέφανος στάθηκε αρκετά και στο ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς όπως έχει πει και στο παρελθόν νιώθει πάρα πολύ καλά όταν αγωνίζεται πλάι στον αδερφό του και την προηγούμενη εβδομάδα ένιωσε πρωτόγνωρα συναισθήματα, όταν κατάφεραν να πετύχουν μαζί και την πρώτη τους ATP νίκη.

Επιπλέον, εξήγησε πως το διπλό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι του και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει σαν προπόνηση, όπως έκανε και ο John McEnroe, ο οποίος είχε μια σπουδαία καριέρα στα μονά, αλλά ταυτόχρονα είχε εξελιχθεί και σε έναν τενίστα κορυφαίου επιπέδου και στα διπλά, όπου μοιραζόταν τον περισσότερο καιρό το court με τον Peter Fleming, αλλά έπαιξε σε αρκετά τουρνουά και με τον αδερφό του, Patrick.

"Έχω παίξει πάρα πολλά μονά τα τελευταία χρόνια και δεν έχω αφοσιωθεί πλήρως στα διπλά, το 'χουμε δει και στα αποτελέσματά μου αυτό, δεν έπαιρνα τα διπλά πάρα πολύ στα σοβαρά. Το ότι έχω τον αδερφό μου δίπλα μου είναι μια μεγάλη ευκαιρία και δεν έχεις ευκαιρίες σαν κι αυτές κάθε μέρα. Δε νομίζω να μου στερήσει τίποτα, αντιθέτως θα μου κάνει καλό πιστεύω. Για το παιχνίδι μου και για το πόσο επιθετικός μπορώ να γίνω σαν παίκτης. Ο (John) McEnroe χρησιμοποιούσε το διπλό σαν είδους προπόνησης και αυτό ακριβώς κάνω και εγώ. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και καλύτερο από το να μοιράζομαι το γήπεδο με τον αδερφό μου. Το τι πιστεύει ο κόσμος δεν με ενδιαφέρει. Είμαι ένας επαγγελματίας τενίστας που αναγνωρίζει και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να φτάσει ψηλότερα. Το διπλό είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιωθώ στο σερβίς-βολέ και στο επιθετικό μου παιχνίδι", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μασσαλία.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στο ελληνικό μέρος της συνέντευξης, ο Στεφ σχολίασε τον χθεσινό αγώνα του Πέτρου Τσιτσιπά με τον Alejandro Davidovich Fokina, αποκαλύπτοντας και πως ο Πέτρος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον καρπό και ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση αφού τον τελευταίο καιρό επιδεινώνεται.

"Ο Πέτρος δεν ήταν έτοιμος για να παίξει χθες. Έχει έναν σοβαρό τραυματισμό εδώ και κάποια χρόνια που τον ταλαιπωρεί και δεν τον έχει αφήσει να παίξει μια χρονιά στο 100% του. Δεν το ξέρουν πολλοί αυτό και αδίκως παίρνει κακές κριτικές για τη wild card που πήρε σ' αυτό το τουρνουά, εγώ πιστέυω ότι την αξίζει. Έχει ένα πρόβλημα στον καρπό του και αυτό τον έχει κρατήσει πίσω. Θα τον βοηθήσω να επανέλθει στην κανονική του κατάσταση, ίσως χρειαστεί και κάποια εγχείρηση, δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε μαζί στο Ακαπούλκο όπως είχαμε προγραμματίσει. Είναι ένα πρόβλημα που τον ενοχλεί τα τελευταία 2-3 χρόνια, νομίζω όμως πως το τελευταίο διάστημα έχει χειροτερέψει και θα πρέπει να υποστεί χειρουργική επέμβαση. Θα τον βοηθήσω όσο πιο πολύ γίνεται, για να πάει σε μια καλή κλινική και έναν καλό γιατρό, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί."

Σχετικά με τις κριτικές που έγιναν για τη wild card στον Πέτρο, απάντησε: "Καταλαβαίνω απολύτως τις κριτικές. Όταν σου δίνουν wild card είναι λίγο δύσκολο να κάνεις ένα βήμα πίσω και να πεις δεν παίζω. Δεν είναι ότι θα κέρδιζε ή οτιδήποτε, αλλά το είχε αυτό στο κεφάλι του και δεν έδειξε τον καλύτερό του εαυτό, ήμουν εκεί και είδα τον αγώνα. Πιστεύω πως έχει προοπτικές και μέλλον. Στα μονά δεν ξέρω ακόμα, νομίζω πρέπει να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά στα διπλά όπως έχω πει μπορούμε να χτίσουμε μια πολύ ωραία ομάδα με την οποία μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά. Πραγματικά τον υποστηρίζω και τον αγαπάω, θέλω το καλύτερο γι' αυτόν. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πάρουμε τις σωστές πρωτοβουλίες και να τον βοηθήσουμε και αυτόν, να μην είναι όλη η ομάδα γύρω από μένα."

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, ο Στέφανος μίλησε γενικά για το τουρνουά της Μασσαλίας: "Είναι ένα 250άρι τουρνουά. Δίνει καλούς πόντους. Υπάρχουν φυσικά και τουρνουά που προσφέρουν πολύ περισσότερους, όπως τα Masters και στα οποία έχω πάει αρκετά καλά. Θέλω να δίνω περισσότερο βάρος στα Grand Slams και στα Masters, όμως και τα μικρότερα τουρνουά είναι σημαντικά, γιατί σου δίνουν την ευκαιρία να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου."

Για τον ρόλο του Patrick Mouratoglou στην ομάδα του: "Ο Patrick είναι περισσότερο σύμβουλος και όχι τόσο προπονητής, δεν ακολουθεί την ομάδα σε όλα τα τουρνουά. Είναι όμως ένας άνθρωπος που συμπαθώ πολύ, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και έχει ανοίξει πολλές πόρτες για μένα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή μου ως παίκτη."

Για το πρόσφατο τουρνουά του Ρότερνταμ: "Στο Ρότερνταμ είχα την ευκαιρία να παίξω για πρώτη φορά σε ένα τουρνουά, χάρη στον Richard Krajicek που μου προσέφερε μια wild card το 2017. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο όμως δεν πήγαινα καλά και φέτος έκανα την καλύτερή μου πορεία και είμαι χαρούμενος με την εβδομάδα μου. Έφτασα κοντά στον τίτλο, αλλά δεν συνέβη γιατί ο Rublev έπαιξε το καλύτερό του τένις και άξιζε αυτόν τον τίτλο, είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες."

Για τον πρώτο του αντίπαλο στη Μασσαλία, Lucas Pouille: "Πρέπει να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες. Παίρνω τον κάθε αγώνα μου στα σοβαρά και θέλω να τα πηγαίνω κάθε μέρα και καλύτερα. Γνωριζόμαστε εδώ και δυο χρόνια με τον Lucas, είναι ένας παίκτης που έχει παίξει πολύ καλό τένις, πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Αυτό νομίζω πως τον κράτησε και λίγο πίσω, αλλά συνολικά είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να παίξει καλό τένις, είναι εξίσου καλός απ' όλα τα σημεία του γηπέδου. Θα είναι ενδιαφέρουσα πρόκληση και θα με βοηθήσει να δω που βρίσκομαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots