ATP
BREAKING: Ούτε ο Djokovic θα παίξει στο Μαϊάμι!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 21:38

Μετά από τους Roger Federer, Rafael Nadal και Dominic Thiem, τη συμμετοχή του από το πρώτο Masters της χρονιάς απέσυρε και ο Novak Djokovic.

Με μια ανακοίνωση στα social media, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ταξιδέψει στο Μαϊάμι, μια απόφαση που συνδέεται άμεσα με τους αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας.

"Αγαπητοί fans, με μεγάλη λύπη ανακοινώνω πως δεν θα ταξιδέψω αυτή τη χρονιά στο Μαϊάμι για να αγωνιστώ. Αποφάσισα να αξιοποιήσω τον πολύτιμο αυτό χρόνο στο σπίτι, μένοντας κοντά στην οικογένειά μου. Με όλες τις απαγορεύσεις που υπάρχουν, χρειάζεται να βρω μια ισορροπία μεταξύ του χρόνου μου στο tour και στο σπίτι. Ανυπομονώ να επιστρέψω την επόμενη χρονιά", έγραψε ο Nole.

Θα ήταν αδύνατο για τον Djokovic να ταξιδέψει στην Αμερική μαζί με την ομάδα του αλλά και με την οικογένειά του, εξαιτίας των περιορισμών της ATP, επομένως επέλεξε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Miami Open, το οποίο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Σε συνδυασμό και με την αναβολή του Indian Wells, ο Σέρβος επέλεξε να μη φύγει από την Ευρώπη μακριά από την οικογένειά του, μόνο για ένα τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πως κανείς από τους "Big 3" δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Masters του 2021, ενώ από το Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης θα αγωνιστούν μόνο οι Daniil Medvedev και Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα έχουν και τις πρώτες δυο θέσεις του ταμπλό.

Μέχρι στιγμής, από το Μαϊάμι έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους οι Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Νικ Κύργιος, Gael Monfils, Borna Coric, Pablo Carreno Busta, Filip Krajinovic, Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Guido Pella, Corentin Moutet, Gilles Simon, Pablo Cuevas, Kyle Edmund, Alejandro Davidovich Fokina και Pablo Andujar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots