ATP
Τσιτσιπάς στο TN: "Οι τελικοί είναι πάντα σημαντικοί"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 11:01

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τον αυριανό τελικό του Ακαπούλκο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

"Είναι μια καλή αρχή. Οι τελικοί είναι πάντα πολύ σημαντικοί στο θέμα της εμπειρίας και της έμπνευσης, προσθέτουν πάρα πολλά. Για μένα σημαίνει πολλά το ότι δουλεύω κάθε μέρα και καταφέρνω να φτάσω σ' αυτό το σημείο. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιώ και ζω. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις σε έναν τελικό, γι' αυτό και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να το αξιοποιήσω και να το χρησιμοποιήσω όσο καλύτερα γίνεται", είπε στο tennisnews.gr ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Lorenzo Musetti στην ημιτελική φάση του Abierto Mexicano.  

Όσο για τον Alexander Zverev, μας είπε: "Ο αντίπαλός μου έχει διανύσει την ίδια πορεία με μένα και έχει κερδίσει πολύ καλούς παίκτες όπως και γω αυτή την εβδομάδα, οπότε θα είναι ένα ξεχωριστό ματς. Οι τελικοί σε αυτό το επίπεδο είναι πάντα πολύ σημαντικοί στην ανάπτυξή μου ως αθλητής και οφείλω να πω ότι μένοντας ψύχραιμος και έχοντας τη σωστή θέληση, όπως έχω κάνει αυτή την εβδομάδα, έχει μόνο θετικά."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε περισσότερο για την εβδομάδα αυτή και τον αυριανό τελικό, καθώς και για το θετικό του ρεκόρ με τον Zverev (5-1), το οποίο δεν θέλει να τον επηρεάσει: "Το τουρνουά αυτό μου έχει προσφέρει πάρα πολλά μέχρι στιγμής. Ο κόσμος με αγάπησε από την πρώτη μέρα και γενικά νιώθω πολύ όμορφα παίζοντας σ' αυτό το περιβάλλον. Μέχρι στιγμής παίζω πολύ καλά, υπάρχει μια σταθερή πορεία που με έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Με τον Zverev έχουμε αναμετρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Μπορεί να έχω θετικό ρεκόρ εναντίον του αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αύριο θα είναι μια ξεχωριστή μέρα και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί."

Αυτή την εβδομάδα στο box του Στέφανου, εκτός από τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά, βρίσκεται και ο Κολομβιανός τεχνικός Jaime Cortes, που βρίσκεται στο Ακαπούλκο μαζί  με τον παίκτη του, Juan Alejandro Hernandez (με τον οποίο προπονήθηκε ο Στέφανος αυτή την εβδομάδα), ενώ ανέκαθεν είχε πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του Τσιτσιπά.

"Είναι ένας πολύ καλός μας φίλος. Τον γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια και μας έχει υποστηρίξει, εμένα και τον πατέρα μου. Ήταν εδώ με τον παίκτη του, που αγωνίστηκε στα προκριματικά του τουρνουά, νομίζω πως στον 1ο γύρο είχε παίξει με τον Musetti, τον σημερινό μου αντίπαλο. Ο Alejandro (Hernandez) είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, μιλάμε και περνάμε καλά μαζί αυτή την εβδομάδα μαζί. Ο Cortez είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έχει δουλέψει με σημαντικούς παίκτες που έχουν διακριθεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένας πολύ καλός γνώστης του αθλήματος και είναι τιμή μου να τον έχω στο box μου. Έχουμε καλή επικοινωνία και πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας."

Τέλος, για την εμπειρία του στο Μεξικό μέχρι στιγμής και τους φιλάθλους στο Μεξικό, που τον έχουν αγκαλιάσει αυτές τις μέρες, είπε: "Το έχω ξαναπεί, θεωρώ πως οι Μεξικανοί μοιάζουν με τους Έλληνες. Είναι παθιασμένοι λαοί, απολαμβάνουν και αγαπούν τον αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο, που είναι κάτι πολύ ωραίο. Ο κόσμος με υποστηρίζει εδώ και του χρωστάω πολλά, κάθε αγώνας που δίνω είναι πιο συναρπαστικός από τον προηγούμενο."

Ο τελικός του Abierto Mexicano ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Zverev, θα γίνει στις 05:00 το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 7HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots