ATP
Τσιτσιπάς: "Είναι ευκαιρία, αλλά δεν είμαι το φαβορί"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Paul Macpherson/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 - 11:19

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Μαϊάμι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως νιώθει πιο κοντά σε έναν Masters 1000 τίτλο απ' ότι παλιότερα, ενώ δεν έκρυψε ότι οι πολλές απουσίες φέτος στο Μαϊάμι σίγουρα αποτελούν μια ευκαιρία, αλλά ο ίδιος δεν νιώθει φαβορί.

"Θα ήμουν ευτυχισμένος αν έφευγα από εδώ με τον τίτλο. Η ευκαιρία δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, αλλά νιώθω πως πλησιάζω. Αλήθεια το θέλω πολύ και η επιθυμία είναι εκεί. Πάντα ήταν. Συνεχώς δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος και αυτό θα με βοηθήσει να κερδίσω κάποια στιγμή τίτλους σε Masters 1000 τουρνουά. Επίσης πιστεύω πως χρειάζομαι περισσότερες ευκαιρίες για να βρεθώ εκεί", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό του Miami Open φέτος.

Σχετικά με την απουσία των Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer και Dominic Thiem μεταξύ άλλων, από το φετινό Miami Open, o Στέφανος είπε: "Είναι μια ευκαιρία, δεν θα πω ψέματα. Υπάρχουν όμως και πάλι πολλοί καλοί παίκτες που δεν είναι στο Top 5, όμως παίζουν εκπληκτικό τένις. Δεν θεωρώ πως είμαι μέσα στα φαβορί. Μου αρέσει να μπαίνω σε ένα τουρνουά με χαμηλές προσδοκίες και να χτίζω μέσα σε αυτό την αυτοπεποίθησή μου. Έχω επίσης δύσκολη κλήρωση παρά τις απουσίες. Πρέπει να παλέψω πολύ σκληρά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."

Στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι, στον 2ο γύρο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Kevin Anderson και Thiago Monteiro. Στον 3ο γύρο μπορεί να αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori.

Το ξεκίνημα του Στέφανου στη φετινή σεζόν ήταν αρκετά δυνατό. Ανοίγοντας τη χρονιά μένοντας αήττητος στα μονά στο ATP Cup και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε και στον πρώτο του τελικό για φέτος την προηγούμενη εβδομάδα, στο Ακαπούλκο.

"Είναι σημαντικό για την ψυχολογική μου κατάσταση. Δεν περίμενα να φτάσω στον τελικό και δεν το σκεφτόμουν όταν ξεκινούσε το τουρνουά. Απλά απολάμβανα την κάθε μέρα που βρισκόμουν εκεί. Ο καιρός ήταν καλός, οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί, το κοινό ήταν ενθουσιασμένο που με είχε εκεί και ήθελα να τους το ανταποδώσω δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος αρνητικότητας ή κάτι αρνητικό μέχρι τον τελικό."

Στον τελικό του Abierto Mexicano, o Τσιτσιπάς βρήκε έναν πολύ καλό Alexander Zverev και παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε για να επιστρέψει στο 2ο σετ, τελικά ηττήθηκε από τον Γερμανό με 4-6, 6-7 (3).

"Μπορώ μόνο να μάθω από αυτό, δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να το αλλάξω. Μπορώ μόνο να το αποδεχτώ και να το χρησιμοποιήσω προς όφελός μου, σαν ένα μάθημα για να γίνω καλύτερος και να μην το αφήσω να συμβεί ξανά στο κοντινό μέλλον, ή όποτε βρεθώ ξανά σε έναν τελικό."
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots