ATP
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΞΑΝΑ Ο RAFA! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Giampiero Sposito/Internazionali BNL d' Italia
tennisnews team Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 - 21:00

O Rafael Nadal κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 σετ και κατέκτησε για 10η φορά στην καριέρα του το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης!

Επέστρεψε στον θρόνο της Ρώμης ο Rafael Nadal, ο οποίος κέρδισε τον Novak Djokovic σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό που έδωσαν μεταξύ τους, με 7-5, 1-6, 6-3.

Ο Nadal ήταν καλύτερος από τον Djokovic συνολικά και τελείωσε τον αγώνα με 37 winners και 23 αβίαστα λάθη. Στους 28 winners σταμάτησε ο Djokovic, ο οποίος έκανε 36 αβίαστα λάθη. Παρά την υπεροχή του Nadal όμως, ο Nole λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ζημιά στον σημερινό τελικό, παρότι ήταν αισθητό ότι δεν βρισκόταν στο 100% του, με τον Nadal από τη μεριά του να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ειδικά στο 2ο σετ, όπου ανέβασε πάρα πολύ τα λάθη του απότομα.

O Djokovic ήταν λίγο καλύτερος στο ξεκίνημα του τελικού και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Nadal απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Nadal έδειχνε να είναι λίγο πιο κοντά στο break τα επόμενα λεπτά και τελικά το δεύτερο break ήρθε στο 11ο game, δίνοντάς του το προβάδισμα με 6-5. Δε χαράμισε την ευκαιρία να τελειώσει το σετ στο σερβίς του και να αποφύγει το tie-break, κλείνοντας στη 2η ευκαιρία του το 12ο game για το 7-5.

Πολύ διαφορετικό όμως ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Nadal έδειχνε να πατάει καλύτερα και να μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι, όμως ξαφνικά ο Djokovic κέρδισε 5 games στη σειρά και το κατέκτησε με 6-1! Ξεκινώντας αυτό το σερί, ο Nole έπρεπε να σβήσει break point για να μην μείνει πίσω με break, ενώ σχεδόν όλα τα games που κέρδισε είχαν είτε ευκαιρίες του Rafa, είτε ισοπαλίες.

Ο Nadal βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο 3ο σετ, με τον Djokovic να έχει πρώτος την ευκαιρία να κάνει break, χάνοντας όμως 2 break points στο 5ο game, το ένα μάλιστα με δικό του λάθος σε φαινομενικά εύκολο πόντο. Ο Nadal κράτησε το σερβίς του για το υπέρ του 3-2 και έκανε ένα καταπληκτικό game στη συνέχεια, για να "σπάσει" με love το σερβίς του Djokovic και να προηγηθεί με 4-2.

Κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Djokovic, που δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς. Το μόνο που κατάφερε ο Nole ήταν να σβήσει ένα match point στο 8ο game και να κρατήσει το σερβίς του, μειώνοντας σε 5-3. Στο επόμενο game o Nadal σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη και ολοκλήρωσε τον τελικό σε 2 ώρες και 49 λεπτά. 

Ο Nadal διεύρυνε το ρεκόρ του ως πολυνίκης του θεσμού με τον 10ο τίτλο του στη Ρώμη, ενώ ισοφάρισε και τον Djokovic στους 36 Masters 1000 τίτλους, που είναι οι περισσότεροι που έχει κερδίσει κανείς από το 1990, όταν ξεκίνησε η σειρά.

Πλησίασε επίσης τον Djokovic στο σπουδαίο rivalry τους, που έφτασε αισίως τις 57 αναμετρήσεις, αφού πλέον η διαφορά τους είναι στην ελάχιστη τιμή της, με τον Σέρβο να έχει 29 νίκες και τον Ισπανό 28.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για φέτος για τον Nadal, που συνεχίζει να κάνει ακόμα καλύτερη την απίστευτη καριέρα που έχει στο χώμα. Έχει κερδίσει 62 τίτλους πλέον στις κόκκινες επιφάνειες, μάλιστα μόλις σε 70 τελικούς (62-8), ενώ συνολικά στην καριέρα του έφτασε τους 88 τίτλους σε 125 τελικούς (88-37).

Πλησιάζει κι άλλο το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, που είναι οι 94 τίτλοι του Ivan Lendl. Το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία έχει ο Jimmy Connors με 109 τίτλους και ακολουθεί ο Roger Federer με 103.

Τέλος, η Ρώμη έγινε το 4ο τουρνουά στο οποίο ο Rafa έχει κερδίσει 10 ή περισσότερους τίτλους, μετά από το Roland Garros (13), τη Βαρκελώνη (12) και το Monte-Carlo (11). Ο μόνος άλλος παίκτης στην ιστορία που έχει κερδίσει 10 φορές το ίδιο τουρνουά, είναι o Roger Federer (Χάλε και Βασιλεία), ενώ ο Djokovic έχει κερδίσει 9 φορές το Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots