"Καθάρισε" στο 3ο σετ ο Nole (vids)

Αν και έχασε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα σετ, ο Novak Djokovic δεν πτοήθηκε και ανταποκρίθηκε με ένα bagel στο 3ο σετ, για να προκριθεί στον τελικό του Belgrade Open στο Βελιγράδι.
Ο Djokovic είχε σκαμπανεβάσματα και στον σημερινό του αγώνα στο Βελιγράδι, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι όταν αυτό χρειάστηκε και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Belgrade Open, επικρατώντας του Andrej Martin με 6-1, 4-6, 6-0.
Ο Djokovic είχε τη δυνατότητα να πάρει πολύ νωρίτερα την πρόκριση, αφού μετά το άρτιο 1ο σετ, είχε ανατρέψει το 0-2 στο 2ο σετ και είχε προηγηθεί με break στο 4-3, απέχοντας δηλαδη δυο service games από την 3η του straight sets νίκη στην εβδομάδα.
Ο Σλοβάκος δεν το έβαλε κάτω και τα επόμενα λεπτά κατάφερε να παρασύρει τον Djokovic στο δικό του παιχνίδι, να τον υποχρεώσει σε πολλά λάθη και να πάρει 3 games στη σειρά - τα 2 με break - για να πάρει το σετ με 6-4.
Η απάντηση του Djokovic ήταν εμφατική, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδό του και να μην επιτρέπει στον Martin να κερδίσει ούτε ένα game, για να ολοκληρώσει με ένα bagel τον ημιτελικό, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα.
National treasure ??@DjokerNole overcomes Martin 6-1 4-6 6-0 in his hometown to reach tomorrow’s final#BelgradeOpen pic.twitter.com/0qVQE9nn9s
— Tennis TV (@TennisTV) May 28, 2021
Ήταν το 2ο bagel του Nole στο τουρνουά, αφού χθες κέρδισε για τα προημιτελικά τον Federico Coria με 6-1, 6-0.
Ο Martin είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Βελιγράδι, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά και να πάρει σετ από τον Djokovic. 31χρονος Σλοβάκος έδωσε στο κυρίως ταμπλό 4 αγώνες που είχαν 3 σετ, σε 2 απ' αυτούς πήρε τη νίκη ενώ ήταν πίσω με σετ, ενώ απέκλεισε μεταξύ άλλων το Νο.3 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, και το Νο.5, Dusan Lajovic.
Qualifier @AndrejMartinSVK breaks the World No. 1 to take it to a third set in Belgrade.#BelgradeOpen pic.twitter.com/rJVDy5EMtC
— Tennis TV (@TennisTV) May 28, 2021
Ο Djokovic, που ήταν εξαρχής το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, θα παίξει αύριο στον 119ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 83ο τίτλο του (82-36 σε τελικούς). Θα αντιμετωπίσει στον τελικό έναν εκ των Federico Delbonis και Alex Molcan.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.