ATP
Και επίσημα στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 10:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έριξε τον Dominic Thiem στο Νο.5 και βρίσκεται και επίσημα από σήμερα στους 4 κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Στέφανος έφτασε τους 7.980 βαθμούς σήμερα, προσθέτοντας 480 βαθμούς στη συγκομιδή του και ξεπερνώντας τον Thiem, για να επιβεβαιώσει το νέο career high του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας παράλληλα τον Rafael Nadal, που είναι στο Νο.3 με 650 περισσότερους βαθμούς.

Φυσικά πάντα πρώτος στην κατάταξη είναι ο Novak Djokovic, ακλόνητος στη θέση αυτή από το 2019 και πλέον για 325 εβδομάδες συνολικά στην καριέρα του! Έχει αυξήσει μάλιστα τη διαφορά του από τον δεύτερο Daniil Medvedev μετά την κατάκτηση του Roland Garros, στους 1.970 βαθμούς.

Στο Νο.5 έπεσε ο Thiem, ενώ παρέμειναν στο Νο.6 ο Alexander Zverev, στο Νο.7 ο Andrey Rublev, στο Νο.8 ο Roger Federer και στο No.9 o Matteo Berrettini. Στο Top 10 επέστρεψε ο Roberto Bautista Agut, που κέρδισε μια θέση αφήνοντας στο Νο.11 τον Diego Schwartzman.

Ο Casper Ruud βελτίωσε "αθόρυβα" το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.15 του κόσμου, ενώ ο Cristian Garin κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19. Νέα career high και για τους Aslan Karatsev και Lorenzo Sonego, που κέρδισαν από 2 θέσεις και ανέβηκαν στο Νο.24 και στο Νο.26 αντίστοιχα.

Ο Alejandro Davidovich Fokina κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.35, ενώ τα προσωπικά τους ρεκόρ ξεπέρασαν και οι Lorenzo Musetti και Carlos Alcaraz. O 19χρονος Musetti κέρδισε 15 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.61, ενώ ο 18χρονος Alcaraz άφησε πίσω του 19 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.78.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Oι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots