ATP
Ξέφυγαν στο Race Nole και Στέφανος

 
Ξέφυγαν στο Race Nole και Στέφανος
© Roland Garros / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 11:45

Ο Novak Djokovic πέρασε στην πρώτη θέση του Race για το Τορίνο μετά και την κατάκτηση του Roland Garros, έχοντας αρκετά κοντά του τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έχει "ξεφύγει" απ' όλους τους υπόλοιπους.

Τσιτσιπάς και Djokovic ήταν ήδη οι δυο πρώτοι στο Race πριν την έναρξη του Roland Garros και, όπως ήταν φυσικό, φτάνοντας στον τελικό του παρισινού Grand Slam, άφησαν πολύ πίσω όλους τους υπόλοιπους.

Ο Djokovic κατάφερε και να περάσει στην 1η θέση του Race, επιστρέφοντας εκεί μετά από μήνες, καθώς στην 1η θέση ήταν και μετά την κατάκτηση του Australian Open. Πλέον ο Σέρβος έχει 5.170 βαθμούς, έχοντας κερδίσει τους 4.000 σε δυο μόνο τουρνουά, το Australian Open και το Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς, έπεσε μεν στη δεύτερη θέση, όμως πλησίασε περισσότερο στον πρωταρχικό του στόχο, που είναι να τερματίσει στο Top 3 του Race. Με τους 1.200 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του, έφτασε τους 4.560 βαθμούς και αύξησε κατά πολύ τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, ο Alexander Zverev που βρίσκεται στο Νο.3, έχει 2.970 βαθμούς, δηλαδή 1.590 λιγότερους από τον Στέφανο. Ο Rafael Nadal ανέβηκε στο Νο.4, κερδίζοντας δυο θέσεις και ξεπερνώντας τους Andrey Rublev (No.5) και Daniil Medvedev (No.6), με 2.940 βαθμούς.

Ο Matteo Berrettini πέρασε στην 7η θέση και ο Aslan Karatsev συμπληρώνει την πρώτη 8άδα. Πολύ κοντά στη ζώνη πρόκρισης για το ATP Finals είναι και ο Jannik Sinner, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στην 9η θέση.

Το Race για το Τορίνο:

Ολόκληρη η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots