ATP
Τσιτσιπάς: "Ο αγώνας με τον Novak θα με κάνει δυνατότερο" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 11:46

Στη συνέντευξη που έδωσε για το τουρνουά του Αμβούργου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον τελικό του Roland Garros, για τη ζωή στο tour και πως συνδέεται πιο εύκολα με κάποιες πόλειες, αλλά και το πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωνή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον κόσμο.

"Είμαστε μακριά από το σπίτι πολλές μέρες το χρόνο και δεν έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με τις πατρίδες μας. Προφανώς θέλουμε να νιώθουμε συνδεδεμένοι με τα μέρη που ταξιδεύουμε. Κάποια μέρη απλά σου κάνουν κλικ. Νιώθεις καλύτερα την ατμόσφαιρα και τα vibes, σε σχέση με άλλα μέρη. Είναι όλα τόσο καλά οργανωμένα εδώ, είναι σίγουρα κάτι που αισθάνομαι στον αέρα", είπε ο Τσιτσιπάς στην Andrea Petkovic, σχολιάζοντας το τι είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά στο Αμβούργο.

"Υπάρχει μια αδιάκοπη επιθυμία να αναπτυχθώ, να δείξω τον εαυτό μου, γιατί δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω στο σύνολο των δυνατοτήτων μου ακόμα. Είμαι ένας άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα εκτός γηπέδου. Ακόμα ψάχνω τη φωνή μου. Είναι μια καθημερινή διαδικασία, όπου προσπαθώ να φέρω νέα πράγματα στο τραπέζι, ιδέες που θα εμπνεύσουν ενδεχομένως άλλους ανθρώπους", είπε στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής, αναφερόμενος στην επικοινωνία του με τους φιλάθλους μέσω και των social media.

Για τον τελικό του Roland Garros, όπου "άγγιξε" το πρώτο του Grand Slam καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ του Novak Djokovic, είπε: "Υπήρχαν αρκετά στοιχεία φυσικής κατάστασης στα οποία φάνηκα πιο αδύναμος από τον Novak. Αυτός πιστεύω ήταν ο βασικότερος λόγος που δεν μπόρεσα να κρατηθώ στο ματς και να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο, όπως έκανα στην αρχή. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να συζητήσω με την ομάδα μου για να βρούμε τις λύσεις, ώστε να μπορέσω να κερδίσω το πρώτο μου Grand Slam. Ήμουν σίγουρα πολύ κοντά.Ήταν απογοητευτικό και λυπηρό στο τέλος, ωστόσο δεν το έδειξα αυτό στα αποδυτήρια. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς, ειδικά όταν φτάνεις τόσο κοντά."

Όσο για το αν τέτοιες ήττες τον πεισμώνουν και τον κάνουν δυνατότερο ή χρειάζεται λίγο καιρό μέχρι να ανακάμψει, είπε: "Προσπαθώ πάντα να βγάζω το καλύτερο από μια τέτοια κατάσταση. Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα με κάνει δυνατότερο, επειδή θύμωσα. Φυσικά και θα θυμώσεις, ήθελα διαφορετικό αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά θέλω ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και θέλω να δείξω κάτι καλύτερο. Γι' αυτό βγαίνω έξω στο court. Αν ήμουν κάποιος που ένιωθε άνετα με το συνηθισμένο, τότε δεν θα έκανα αυτό που κάνω. Πάντα θέλω να πηγαίνω κάτι στο επόμενο επίπεδο."

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει αύριο τις υποχρέωσεις του στο Hamburg European Open, στον 2ο γύρο του τουρνουά, απέναντι σε κάποιον εκ των Dominik Koepfer και Maximilian Marterer. Σήμερα θα παίξει στο διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, απέναντι στους Tim Puetz και Michael Venus, μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots