ATP
Στον τελικό του Αμβούργου Carreno Busta και Krajinovic (vid)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Witters/Hamburg European Open
tn team Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 19:29

O Pablo Carreno Busta και ο Filip Krajinovic θα αναμετρηθούν στον αυριανό τελικό του Αμβούργου.

Ο Carreno Busta, No.2 στο ταμπλό πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, επικράτησε σήμερα του Federico Delbonis με 7-6 (2), 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Hamburg European Open στο Αμβούργο.

Ο Ισπανός έσωσε και τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ σε ένα ακόμα στατιστικό που τον βοήθησε να φτάσει στην 3η του κατά σειρά straight sets νίκη στο τουρνουά (σε ισάριθμες αναμετρήσεις), κέρδισε τους 15 από τους 20 πόντους στα δεύτερα σερβίς του.

"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας σήμερα, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί ο Federico είναι πολύ δυνατός παίκτης. Πάντα όταν τον αντιμετωπίζω, με κάνει να νιώθω άβολα στο court. Είμαι χαρούμενος επειδή το επίπεδό μου σήμερα ήταν πολύ καλό", είπε ο Carreno Busta.

Αυτός θα είναι ο 2ος φετινός τελικός για τον Ισπανό, μετά από το Andalucia Open στη Μαρβέγια της Ισπανίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής τον περασμένο Απρίλιο. Σε 500άρι θα είναι ο πρώτος του τελικός από το Rio Open του 2017 και ο δεύτερος συνολικά στην καριέρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κερδίσει ποτέ τουρνουά αυτής της κατηγορίας.  

Στον αυριανό τελικό (14:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Carreno Busta θα αντιμετωπίσει τον Filip Krajinovic. Ο 29χρονος Σέρβος, μετά την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Τσιτσιπά, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του και έβγαλε εκτός και τον Laslo Djere, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2.

Από το πρώτο game έκανε break o Krajinovic, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 8o game για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-3, όμως έκτοτε δεν απειλήθηκε. Το 2ο σετ ξεκίνησε με 3 break, 2 για τον Krajinovic, που έκανε και 3ο break στο 5ο game και "ξέφυγε" με 4-1, για να ολοκληρώσει τελικά την αποστολή του στο 8ο game.

Για τον Krajinovic θα είναι ο 4ος τελικός καριέρας, πρώτος από τον Οκτώβριο του 2019, όταν ήταν φιναλίστ στο 250άρι της Στοκχόλμης. Δεν θα είναι ο σημαντικότερος τελικός της καριέρας του, αφού τον Νοέμβριο του 2017 ήταν φιναλίστ στο Masters του Παρισιού, όμως θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του, αφού και στους 3 τελικούς του (σε Παρίσι, Βουδαπέστη και Στοκχόλμη) ήταν ο ηττημένος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots