ATP
Πρώτος τίτλος για τον Norrie (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Abierto Los Cabos
tennisnews team Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 15:25

Η ήδη φανταστική σεζόν του Cameron Norrie έγινε ακόμα καλύτερη, με τον Βρετανό να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Los Cabos του Μεξικού.

Ο 25χρονος Norrie απώλεσε μόλις 4 games στον τελικό του Los Cabos Open, κερδίζοντας τον Brandon Nakashima με 6-2, 6-2.

"Νιώθω πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος με τον εαυτό μου, με την ομάδα μου και με το πως χειριστήκαμε αυτή την εβδομάδα. Σε κάθε αγώνα έδειχνα βελτίωση. Χρησιμοποίησα και την εμπειρία μου σήμερα και νομίζω αυτό φάνηκε", είπε ο Norrie, ο οποίος δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα.

"Ήταν στόχος μου για φέτος να κερδίσω έναν τίτλο. Προφανώς έχασα σε 3 τελικούς στη χρονιά, οπότε ήταν πολύ καλό για μένα που κατάφερα να περάσω τη γραμμή αυτή σήμερα. Θα το διασκεδάσω απόψε και από αύριο πίσω στη δουλειά."

Ο Norrie διανύει την καλύτερη σεζόν του με διαφορά και είχε παίξει σε 3 ακόμα τελικούς νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Στο 250άρι του Εστορίλ είχε ηττηθεί από τον Albert Ramos Vinolas στο tie-break του 3ου σετ, στο 250άρι της Λυών από τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-3, 6-3 και στο 500άρι του Queen's από τον Matteo Berrettini στα 3 σετ. Συνολικά έχει παίξει σε 5 τελικούς (1-4), αφού ήταν φιναλίστ και στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας το 2019.

Στον τελικό του Los Cabos o Βρετανός αξιοποίησε τις 5 από τις 8 ευκαιρίες που είχε για break και έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του, από τον 19χρονο Αμερικανό.

Νωρίτερα στο τουρνουά ο Norrie είχε κερδίσει τον Elias Ymer με 7-6 (4), 6-3, τον Ernesto Escobedo με 6-1, 6-1 και τον Taylor Fritz με 6-3, 6-1.

Αύριο, ο 25χρονος Βρετανός θα κερδίσει μια θέση και θα βελτιώσει το career high του, αφού από το Νο.30 (σημερινό career high) θα βρεθεί στο Νο.29.

Εκπληκτική εβδομάδα είχε και ο Nakashima, που μπορεί να μην κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα στον τελικό, πέτυχε όμως αυτή την εβδομάδα νίκες ενάντια στους John Isner και Sam Querrey, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό σε AΤΡ διοργάνωση. Ο 19χρονος Αμερικανός αναμένεται να κερδίσει 19 θέσεις και να σκαρφαλώσει για 1η φορά στο Νο.115 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots