ATP
Στο Νο.12 του κόσμου ο Ruud

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Generali Open/Alexander Scheuber
tn team Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 - 15:00

Μετά το "χατ-τρικ" στα τρια χωμάτινα τουρνουά του Ιουλίου, ο Casper Ruud κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο Top 10. Σταθερά στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αφού στο Ολυμπιακό τουρνουά, όπου βρισκόντουσαν οι περισσότεροι παίκτες, δεν μοιράστηκαν βαθμοί.

Στο Νο.1 βρίσκεται σταθερά ο Novak Djokovic, ο οποίος έφτασε τις 332 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφαία θέση του κόσμου. Στο Νο.2 και αρκετά πίσω (σχεδόν 2.000 βαθμούς) από τον Σέρβο είναι ο Daniil Medvedev και στο Νο.3 ο Rafael Nadal.

Στο Νο.4 και πολύ κοντά στον Nadal, με 270 βαθμούς λιγότερους, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που διατηρήθηκε σ' αυτή τη θέση για 8η διαδοχική εβδομάδα.

Το Top 5 συμπληρώνει ο Alexander Zverev, ενώ στην κορυφαία 10άδα βρίσκονται και οι Dominic Thiem (No.6), Andrey Rublev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Roger Federer (No.9) και Denis Shapovalov (No.10).

Στο Νο.11 παρέμεινε ο Χάλκινος Ολυμπιονίκης Pablo Carreno Busta, ενώ στο Νο.12 ανέβηκε ο Casper Ruud, ο οποίος μετά το Bastad και το Gstaad κέρδισε τον 3ο διαδοχικό του τίτλο στο Kitzbuhel και κέρδισε 2 θέσεις σήμερα, βελτιώνοντας το career high του.

Στο άλλο βαθμολογούμενο τουρνουά της περασμένης εβδομάδας, αυτό της Ατλάντας, πρωταθλητής αναδείχθηκε για 6η φορά ο John Isner, ο οποίος κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30, στην επιστροφή του στο Top 30.

Τις πιο μεγάλες ανόδους στο Top 100 σημείωσαν ο 20χρονος Brandon Nakashima, που προκρίθηκε για 2η διαδοχική εβδομάδα σε έναν τελικό (Los Cabos, Ατλάντα) και κέρδισε 26 θέσεις ανεβαίνοντας στο Νο.89 του κόσμου, καθώς και ο Pedro Martinez, φιναλίστ στο Kitzbuhel, που κέρδισε 21 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.76 του κόσμου.

Άξια αναφοράς και η αλλαγή θέσης του Νικ Κύργιου, που αντίθετα έχασε 19 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.77 του κόσμου, στη χειρότερη θέση του από τον Ιούνιο του 2014!

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Όσον αφορά τους Έλληνες, στο Νο.2 της χώρας μας, μετά βεβαίως από τον Στέφανο Τσιτσιπά, βρίσκεται ο Μιχάλης Περβολαράκης σταθερά, που είναι στο Νο.488 του κόσμου, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 6 θέσεις και βελτίωσε το career high του στο Νο.741 του κόσμου. Παράλληλα ο Πέτρος βελτίωσε το career high του και στα διπλά, κερδίζοντας 18 θέσεις και μπαίνοντας στο Top 300 και συγκεκριμένα στο Νο.292 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots