ATP
3ος συνεχόμενος τίτλος για τον Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Generali Open/Alexander Scheuber
tn team Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 - 9:30

Ολοκλήρωσε το "χατ τρικ" και την επέλασή του από τα χωμάτινα τουρνουά του Ιουλίου ο Casper Ruud,  οποίος κατέκτησε και το 250άρι του Kitzbühel, που ήταν ο 3ος διαδοχικός τίτλος του στις 15 τελευταίες ημέρες.

Ο Ruud ήταν για ακόμα ένα τουρνουά στο Νο.1 του ταμπλό και για ακόμα μια φορά αναδείχθηκα νικητής. Μετά από τα (επίσης 250άρια) τουρνουά του Bastad και του Gstaad, ο 22χρονος Νορβηγός κατέκτησε και το τουρνουά του Kitzbühel στην Αυστρία, κερδίζοντας τον Ισπανό Pedro Martinez στον τελικό με 6-1, 4-6, 6-3.

Μέσα σε 3 εβδομάδες κέρδισε 3 τίτλους ο Ruud, ο οποίος παρέμεινε αήττητος στα τρια χωμάτινα τουρνουά του Ιουλίου και θα κάνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τη μετάβαση στις σκληρές επιφάνειες και τα τουρνουά της US Open Series.

"Τρέμει όλο μου το κορμί, νιώθω εκπληκτικά. Ήμουν πολύ νευρικός στο τέλος, ήξερα για τι έπαιζα. Τρεις διαδοχικοί τίτλοι είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Είμαι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος που τελείωσαν αυτές οι 3 εβδομάδες και που κέρδισα σε όλες", είπε μετά τον αγώνα ο Ruud.

Ο τελικός του Generali Open ξεκίνησε κανονικά, με τον Νορβηγό να μπαίνει πολύ καλά στο ματς και να χάνει μόνο ένα game στο 1ο σετ, όμως μετά το τέλος του και 40 περίπου λεπτά από το πρώτο σερβίς, η βροχή διέκοψε το ματς. Όχι πολύ αργότερα, οι δυο παίκτες βγήκαν στο court, για πολύ λίγο όμως, πρωτού η βροχή τους σταματήσει ξανά.

Αυτή τη φορά η διακοπή έφτασε τις 3 ώρες και γύρω στις 10 το βράδυ συνεχίστηκε ο αγώνας. Ο Ισπανός ήταν καλύτερος αυτή τη φορά και κέρδισε το 2ο σετ αποδεικνύοντας ότι δεν έφτασε τυχαία ως τον τελικό, όμως ο Ruud ανταποκρίθηκε με ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο αποφασιστικό σετ, που τον έβαλε μπροστά με 5-1.

Κάπου εκεί τον κατέβαλε η πίεση αλλά και η αντεπίθεση του Martinez, με αποτέλεσμα να μειώσει ο Ισπανός σε 5-3, όμως με ένα πολύ καλό game από τη γραμμή του σερβίς ο Νορβηγός "σφράγισε" τη νίκη του, έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια σχεδόν, κάποιος παίκτης κερδίζει 3 τίτλους σε 3 συνεχόμενες εβδομάδες στο ATP Tour. Τoν Οκτώβριο του 2011 το είχε κάνει ο Andy Murray, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στην Μπανγκόκ, στο Τόκιο και στη Σαγκάη.

Ο Ruud είχε κερδίσει άλλο ένα 250άρι στο χώμα νωρίτερα αυτή τη σεζόν, στη Γενεύη της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να φτάσει το βράδυ του Σαββάτου τους 4 τίτλους για φέτος και 5 συνολικά στην καριέρα του (5-2).

Τη Δευτέρα, ο Ruud θα βρεθεί στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, ανεβαίνοντας εκεί από το Νο.14. Επίσης θα κερδίσει μια θέση και στην κατάταξη Race to Turin και θα βρεθεί στο Νο.8, δηλαδή σε τροχιά πρόκρισης για το ATP Finals του Τορίνου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots