Για 1η φορά στον τελικό του RG o Zverev (vids)

 
Για 1η φορά στον τελικό του RG o Zverev (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 23:07

Μετά από 3 διαδοχικούς ημιτελικούς, ο Alexander Zverev νίκησε τον Casper Ruud με 3-1 σετ και έκανε το βήμα παραπάνω φέτος, για να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros.

Για 2η φορά στην καριέρα του, μετά τον χαμένο τελικό του US Open του 2020, προκρίθηκε σε έναν τελικό σε Grand Slam o Alexander Zverev, ο οποίος πήρε τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο ημιτελικό στο ίδιο γήπεδο από τον Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 2-6, 6-2, 6-4, 6-2.

Ξεκίνησε δυνατότερα στον ημιτελικό ο Ruud, ο οποίος ήταν φιναλίστ τα δυο προηγούμενα χρόνια στο Roland Garros, για να κάνει ένα άψογο 1ο σετ, στο οποίο επιβλήθηκε με 6-2.

Ο Zverev απάντησε με ένα τρομερό 2ο σετ, στο οποίο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, είχε 15 winners και 4 μόλις αβίαστα λάθη, για να το κερδίσει και αυτός στα 8 games και να ισοφαρίσει.

Από εκει και πέρα ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή του Γερμανού, που δεν έριξε την απόδοσή του και δεν έχασε τον έλεγχο. Στο 3ο σετ ο Ruud ήταν κοντά, αλλά ο Zverev έκανε το μοναδικό break στο 5ο game, προηγήθηκε με 3-2 και έσβησε το break point του Νορβηγού στο 10ο game για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-4.

Στη συνέχεια κυριάρχησε στο 4ο σετ, όπου "έσπασε" τον Ruud στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), για να το κλείσει και αυτό στα 8 games και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 35 λεπτά.

Στα 3 τελευταία σετ της αναμέτρησης, ο Zverev είχε στην ουσία το τέλειο ματς, αφού είχε 48 winners και μόνο 16 αβίαστα λάθη! Κέρδισε για 3η φορά τον Ruud σε 5 αναμετρήσεις και πήρε τη ρεβάνς για την περσινή του ήττα στα ημιτελικά από τον Νορβηγό, όπου ακόμα δεν είχε επανέλθει στο 100% του, από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε έναν χρόνο πριν στον αστράγαλο.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη του Zverev, που θυμίζουμε προέρχεται από την κατάκτηση του Masters της Ρώμης.

Την Κυριακή θα διεκδικήσει και τον 1ο του Grand Slam τίτλο, απέναντι στον ήδη κάτοχο 2 τίτλων, Carlos Alcaraz. Θα είναι πάντως και για τους δυο ο πρώτος τελικός στο Roland Garros, που αυτή τη χρονιά θα έχει νέο πρωταθλητή.

Ο μεγάλος τελικός θα γίνει την Κυριακή (09/06) στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots