Roland Garros: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Roland Garros: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
© Antoine Couvercelle / Panoramic
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 2:38

Οι δυο μεγάλοι ημιτελικοί των ανδρών ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα του Roland Garros.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει ο πρώτος και πολύ μεγάλος ημιτελικός, μεταξύ του νέου Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Jannik Sinner, και του Carlos Alcaraz.

Θα είναι η 9η αναμέτρηση μεταξύ των Sinner και Alcaraz, που έχουν από 4 νίκες έκαστος, σε ένα rivalry που ήδη εξελίσσεται σε ένα από τα σπουδαιότερα της εποχής μας, παρά το νεαρό των ηλικιών και των δυο παικτών.

Στο χώμα έχουν αναμετρηθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν, με τον Sinner να παίρνει τη νίκη, αλλά ήταν πριν 2 χρόνια, στον τελικό του Umag. Στη μοναδική φετινή τους αναμέτρηση πάντως, στα ημιτελικά του Indian Wells, o Alcaraz είχε πάρει τη νίκη στα 3 σετ, σε μια από τις δυο μόνο ήττες που έχει όλη τη χρονιά ο Sinner.

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα, όχι πριν τις 18:30 ώρα Ελλάδας, η αναμέτρηση του Casper Ruud με τον Alexander Zverev. O Ruud, φιναλίστ τα δυο προηγούμενα χρόνια στο Παρίσι, είχε κερδίσει με 3-0 σετ στον περσινό ημιτελικό του τουρνουά τον Zverev, που με τη σειρά του θα βρεθεί για 4η διαδοχική χρονιά στην 4άδα του Roland Garros και θα διεκδικήσει την 1η του πρόκριση σε τελικό.

Ο Zverev ωστόσο είναι πολύ διαφορετικός παίκτης από πέρσι, που ακόμα δεν είχε επανέλθει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο στο Roland Garros του 2022, προέρχεται από 11 διαδοχικές νίκες και την κατάκτηση του Masters της Ρώμης και μπαίνει με πολύ καλές πιθανότητες σ' αυτόν τον αγώνα. Και αυτό το head-to-head είναι ισόπαλο, στο 2-2, με τον Νορβηγό να έχει κερδίσει τις 2 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (07/06):

Philippe Chatrier:
15:30 Carlos Alcaraz [3] v. Jannik Sinner [2] Eurosport 1HD
18:30 Casper Ruud [7] v. Alexander Zverev [4] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots