Έκλεισε το rematch με Nole o Ruud (vid)

 
Έκλεισε το rematch με Nole o Ruud (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 23:30

O Casper Ruud απέκλεισε στα 4 σετ τον Taylor Fritz και θα παίξει με τον Novak Djokovic, σε έναν επαναληπτικό του περσινού τελικού του Roland Garros.

Με επιτυχία πέρασε το δύσκολο τεστ κόντρα στον Fritz o Ruud, ο οποίος πήρε τη νίκη με 7-6 (6), 3-6, 6-4, 6-2 και έκλεισε τη θέση του στους προημιτελικούς του Roland Garros.

Στο 1ο σετ ο Ruud είχε ένα γρήγορο break και έφτασε σε διπλό break point στο 4-5, 15-40, δεν το αξιοποίησε όμως και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να το χάσει. Επέστρεψε ωστόσο από το 1-5 στο tie-break, έσβησε και ένα set point και έσωσε την κατάσταση, κατακτώντας το με 8-6.

O Fritz ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, σώζοντας στη συνέχεια και τα 4 break points που αντιμετώπισε, για να το κερδίσει με 6-3. Έκανε πρώτος break και στο 3ο σετ ο Αμερικανός, για να προηγηθεί με 2-1.

Κάπου εκεί ο Ruud πέρασε στην αντεπίθεση, κέρδισε τα 4 επόμενα games και τελικά έκλεισε στο 10ο game το 3ο σετ, ενώ στο 4ο κέρδισε 4 games στη σειρά και το κατέκτησε με 6-3, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 3 ώρες και 31 λεπτά.

Ο 25χρονος Νορβηγός, φιναλίστ το 2022 και το 2023 στο Παρίσι, προκρίθηκε μόλις για 4η φορά στην καριέρα του σε Grand Slam προημιτελικό. Και τις 3 προηγούμενες που τα κατάφερε, έφτασε μέχρι τον τελικό!

Θα έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του πάντως την Τετάρτη, αφού θα έρθει αντιμέτωπος με τον κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, Novak Djokovic, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0 σετ στον περσινό τελικό.

Μόνο μια φορά τον έχει κερδίσει σε 6 συναντήσεις (1-5), αλλά ήταν στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters πριν λίγους μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots