ATP
6ος τίτλος για τον Isner στην Ατλάντα (vid)

 
John Isner
John Isner Truist Atlanta Open/Alex Smith
tn team Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 - 9:47

O John Isner κέρδισε τον Brandon Nakashima στον τελικό του Atlanta Open και κατέκτησε τον 6ο τίτλο του στο 250άρι της Ατλάντας.

Ο πολυνίκης του Atlanta Open, John Isner, κέρδισε για ακόμα μια φορά τον τίτλο στο αγαπημένο του τουρνουά, επικρατώντας στον τελικό του Brandon Nakashima με 7-6 (8), 7-5.

Για 6η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ατλάντα ο 36χρονος Αμερικανός, ο οποίος έχει κερδίσει τα 6 από τα 11 τουρνουά που έχουν γίνει στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια, από το 2010, όταν και διεξήχθη για 1η φορά.

Ο Isner πέτυχε 21 άσους, ενώ βγήκε από πολύ δύσκολες θέσεις στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει. Αρχικά έσβησε ένα break point και set point στο 12ο game, για να ισοφαρίσει σε 6-6, ενώ στο tie-break έσωσε ακόμα ένα set point, στο 6-7, για να το κερδίσει τελικά με 10-8 στο 3ο του προσωπικό set point.

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του Nakashima να βγει από μια πολύ δύσκολη θέση, αφού ήταν πίσω με 4-5, 0-40 και έσβησε 4 συνολικά match points, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Μετά απ' αυτό ο Isner λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες, αλλά και αυτός κράτησε το σερβίς του, επιστρέφοντας από το 5-5, 15-40.

Τελικά, ο 36χρονος έφτασε σε νέο match point στο 12ο game και το αξιοποίησε, για να πάρει το σετ με 7-5.

"Αυτό το τουρνουά σημαίνει τα πάντα για μένα και την καριέρα μου. Είναι εκπληκτικό", είπε ο Isner στην απονομή του τροπαίου. Έγινε μόλις ο 4ος ενεργός τενίστας που κερδίζει τουλάχιστον 6 τίτλους σε ένα τουρνουά, μετά βεβαίως από τους "Big 3". Ο Roger Federer έχει κερδίσει 6 ή περισσότερους τίτλους σε 7 διαφορετικά τουρνουά, ενώ ο Rafael Nadal και ο Novak Djokovic σε 4.

Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος για τον Isner, που έχει αγωνιστεί σε 29 τελικούς στην καριέρα του (16-13).

Αξιοσημείωτη ήταν και η εξαιρετική πορεία του 20χρονου Nakashima, που για 2ο συνεχόμενο τουρνουά αγωνίστηκε σε τελικό, μετά από το Los Cabos στο Μεξικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots