ATP
Κύργιος: "Δε νιώθω πίεση ή απογοήτευση, είναι περίεργο" (vid)

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios © Mike Lawrence/Citi Open
tn team Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 - 10:31

Ο Νικ Κύργιος έχασε από τον Mackenzie McDonald στην πρεμιέρα του στην Ουάσινγκτον, παραδέχτηκε μετά τον αγώνα πως δεν ένιωσε πίεση ή απογοήτευση από την εμφάνισή του και άφησε νέες υπόνοιες για το τέλος της καριέρας του.

"Ποτέ δεν θέλω να χάνω, είμαι μαχητής, αλλά είναι δύσκολο κάτι μέρες σαν κι αυτές, είναι περίεργο. Όταν είμαι στο court σε ένα κρίσιμο σημείο όπως ένα break point δε νιώθω την πίεση που θα έπρεπε, σα να μην έχω τα ίδια συναισθήματα μπαίνοντας στο court. Βλέπω το κοινό και δεν ξέρω τι να πω, δεν είναι όπως πριν μερικά χρόνια, τότε απολάμβανα περισσότερο το τένις", είπε ο Κύργιος, ο οποίος ηττήθηκε από τον McDonald με 6-4, 6-4.

"Σήμερα έχασα και με δυσκολία νιώθω απογοήτευση. Μου λείπουν οι μέρες που έχανα και με τιμωρούσαν επειδή έσπαγα ρακέτες. Τότε όλα μετρούσαν περισσότερο για μένα, τώρα χάνω και χαίρομαι για τον αντίπαλο. Πριν δεν άντεχα να βλέπω τον παίκτη που με κέρδιζε. Δεν ξέρω, είναι περίεργο", πρόσθεσε ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός.

Παρότι είχε break points και στα δυο σετ και μάλιστα πριν δεχθεί break, o Κύργιος φαίνεται να παραδέχτηκε πως δεν ένιωσε την ανάγκη να πιεστεί για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

"Δεν ένιωσα την κρισιμότητα στους μεγάλους πόντους, δεν ένιωσα την πίεση. Στο τένις αν δεν νιώθεις την πίεση, αν είσαι χαλαρός, δεν πιέζεις τον εαυτό σου. Ακόμα έχω τα διπλά αυτή την εβδομάδα, οπότε θα προσπαθήσω να απολαύσω το χρόνο που απομένει στο court και να προπονηθώ για να παίξω περισσότερα παιχνίδια, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Τώρα δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου."

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος είχε αφήσει υπόνοιες πως δε νιώθει κανένα κίνητρο και μπορεί να είναι κοντά στο να "κρεμάσει" τη ρακέτα του και πριν λίγες μέρες, στη συνέντευξη που έδωσε στην Ατλάντα.

"Νιώθω την ενέργεια αυτή, δεν ξέρω... Σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι νιώθω ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που πηγαίνω σ' αυτό. Νιώθω περίεργα για την καριέρα μου αυτή τη στιγμή", είχε πει χαρακτηριστικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots