ATP
Στο πλευρό των πυροπαθών και ο Στέφανος - "Πηγή έμπνευσης ο Γιάννης"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 - 0:23

Στη σημερινή του συνέντευξη από το Τορόντο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαστίζουν την τελευταία εβδομάδα τη χώρα μας και είπε πως σκοπεύει να προσφέρει βοήθεια στους πυρόπληκτους, ακολουθώντας και το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

"Ήμουν τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα και μπόρεσα ακόμα και να δω τις πυρκαγιές από τα νότια προάστια της Αθήνας. Είναι τρομερό που ξανασυμβαίνει αυτό και σίγουρα είναι πολύ καταθλιπτικό να συμβαίνει σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα μας", είπε ο Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στη χώρα μας.

"Το μήνυμά μου είναι ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές και με υπομονή και πολλή προσπάθεια τα πράγματα φτιάχνουν και θα υπάρξει καλύτερο μέλλον, είμαι πολύ σίγουρος γι' αυτό. Θα προσπαθήσω κι εγώ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη και γενική βοήθεια, ώστε να μπορέσουμε μαζί σαν μια ομάδα να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές των τελευταίων ημερών."

Νωρίτερα, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος NBA. Να σημειωθεί και πως ο Γιάννης έκανε ήδη μια πολύ όμορφη χειρονομία για τους πυρόπληκτους, προσφέροντας δωρεάν διαμονή για 2 ή 3 ημέρες σε 87 δωμάτια διαφόρων ξενοδοχείων.

"Μιλήσαμε πριν λίγες μέρες μέσω μηνυμάτων. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη, να προωθήσουν και να ανεβάσουν τον αθλητισμό. Είναι πρότυπο και σημαντικός άνθρωπος, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον θαυμάζω και θέλω να γίνω σαν κι αυτόν. Θέλω να πετύχω στο τένις αυτό που έκανε στο μπάσκετ. Είναι πηγή έμπνευσης για μένα και αυτό που κάνει την ιστορία του ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι πέτυχε όλα αυτά με τα αδέρφια του στο πλευρό του.

Είναι άνθρωπος της οικογένειας και κατά κάποιον τρόπο μου θυμίζει το πως ξεκίνησα εγώ και πως προσεγγίζω τη ζωή μου μέχρι τώρα. Κρατώντας, δηλαδή, πολύ καλή επαφή με την οικογένειά μου. Του εύχομαι τα καλύτερα, θέλω να πετύχει ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή για αυτόν, θα ήθελα να συνδυάσω τη δική μου μελλοντική επιτυχία με τη δική του. Με τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει και οι δύο από τότε που ήμασταν πολύ μικροί και με ταπεινότητα και βάζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλους στόχους στη ζωή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots