ATP
Τσιτσιπάς: "Από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορείς να ζήσεις στο court"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Peter Power/Tennis Canada
tn team Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 - 23:34

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την αναμέτρηση του με τον Karen Khachanov, για τη μικρή γιορτή που έγινε μετά στο court και το τραγούδι του κόσμου για τα γενέθλιά του, αλλά και για το μήνυμα που έγραψε στην κάμερα σχετικά με τις καταστροφές στην Ελλάδα.

"Έβγαλα πολλή ενέργεια, πολλή θετικότητα από μέσα μου. Τέτοιοι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες και έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να βγάλω τις καλύτερες μου δυνάμεις, το οποίο και έκανα. Ήμουν ψυχωμένος, ήταν και ο κόσμος ψυχωμένος, κάτι που το μετέτρεψε όλο αυτό σε μια πολύ καλή δοκιμασία", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σήμερα, μετά την επιβλητική νίκη του επί του Karen Khachanov.

Για το αν η απόδοσή του σχετίζεται με την καλύτερη προσαρμογή σ' αυτά τα γήπεδα, μας είπε: "Είναι θέμα προσαρμογής σε κάθε αγώνα. Ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και ο στόχος είναι να κρατήσεις το ίδιο επίπεδο και να τα πας ακόμα καλύτερα. Δε χρειάζεται κάτι εξωφρενικά τρελό, απλώς πρέπει να μείνεις σταθερός στην απόδοση και επίσης νοητικά να μπορείς να βλέπεις τις δυσκολίες σαν μια σημαντική πρόκληση. Ανεξάρτητα με ποιον παίζεις, o Karen είναι ένας παίκτης που έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν και ξέρω ότι έχει το επίπεδο να παίξει καλό τένις, γι' αυτό και έχω κίνητρο όταν τον αντιμετωπίζω."

Τον ρωτήσαμε ακόμα για το αν σκοπεύει να γιορτάσει με κάποιο τρόπο τα γενέθλια σήμερα: "Δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πάρα πολλά. Έχω ένα καλό δείπνο απόψε, θα το απολαύσω με τον πατέρα μου και θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τα αδέρφια μου και τη μητέρα μου, ώστε να είναι κι αυτοί μέρος του δείπνου και των γενεθλίων. Ελπίζω να έχω μια ακόμα τούρτα στο ξενοδοχείο! Δεν έχω δοκιμάσει την πρώτη ακόμα, θα φάω ένα μικρό κομμάτι για να δείξω σεβασμό σε αυτούς που την έφτιαξαν για μένα!"

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά, ο Στέφανος μίλησε για τον στόχο του: "Ο πιο σημαντικός στόχος γι αμένα, είναι να τελειώσω τη χρονιά στο Top 3."

Όσο για το αν πλησιάζει τον καλύτερο Στέφανο, αυτόν που είδαμε και στο Roland Garros νωρίτερα φέτος, είπε: "Στοχεύω προς τα εκεί, είναι θετικό το ότι ανεβάζω το επίπεδό μου συστηματικά. Σήμερα δεν έδωσα ευκαιρίες, μπήκα πολύ δυναμικά και με πολύ σεβασμό προς τον αντίπαλο. Έδειξα υπομονή, έδειξα δύναμη και πείσμωσα στα σημεία που έπρεπε να πεισμώσω. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτελέσω συγκεκριμένα χτυπήματα και να πιέσω. Και το έκανα με εξαιρετική ακρίβεια. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι πίεζα τόσο πολύ με την επιστροφή σήμερα. Έβαζα όλο το σώμα μου μέσα στο γήπεδο. Είμαι ικανοποιημένος με όλα αυτά."

Για τη μικρή γιορτή που στήθηκε στο court μετά τον αγώνα και το "Happy Birthday" που ακούστηκε από το κοινό, είπε: "Ήταν από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορείς να ζήσεις στο court. Είμαι χαρούμενος που το θυμήθηκαν. Και μου θύμησε και την ηλικία μου. Μακάρι να ήμουν πέντε χρόνια μικρότερος!"

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Casper Ruud: "Πάει πολύ καλά τελευταία, είχε εκπληκτική χωμάτινη σεόν και είναι μέσα στους 3 καλύτερους για φέτος σ' αυτή την επιφάνεια. Σερβίρει καλά και έχει εξαιρετική πρώτη μπάλα. Πρέπει να το προσέξω αυτό και να ασκήσω περισσότερη πίεση. Έχουμε την ίδια ηλικία, μεγαλώσαμε παίζοντας μαζί. Το να αντιμετωπίζω παίκτες της ηλικίας μου είναι αρκετά έντονο."

Τέλος, για το "Pray for Greece", που έγραψε στην τηλεοπτική κάμερα, είπε: "Είναι στο μυαλό μου οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, είναι η πατρίδα μου. Είναι η αγαπημένη μου χώρα και είμαι πάντα εδώ για να βοηθήσω και να δείξω την αγάπη μου. Είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου και είναι σημαντικό αυτή η χώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές, ο κόσμος υποφέρει και θέλω να κάνω τους ανθρώπους να βοηθήσουν. Είναι λυπηρό που συμβαίνει για μια ακόμα φορά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots