ATP
Οι 6 ρεβάνς του Στέφανου που δείχνουν χαρακτήρα

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Power/Tennis Canada
tn team Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 - 22:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την 6η του ρεβάνς στη φετινή σεζόν και αυτό μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι. Τι μας είπε ο ίδιος, όταν του μιλήσαμε γι' αυτό το πολύ ιδιαίτερο στατιστικό.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ruud με εντυπωσιακό τρόπο για την προημιτελική φάση του Τορόντο. Λίγους μήνες πριν, είχε ηττηθεί από τον Νορβηγό στη Μαδρίτη και αυτή ήταν η 6η ρεβάνς που πέτυχε φέτος.

Αυτή την εβδομάδα έκανε μια ακόμα, απέναντι στον Ugo Humbert, από τον οποίο είχε ηττηθεί προσφάτως στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε κερδίσει ακόμα τον Frances Tiafoe στο Τόκιο (μετά την ήττα στο Wimbledon), τους Daniil Medvedev (μετά την ήττα στο Australian Open) και Alexander Zverev (μετά την ήττα στο Ακαπούλκο) στο Roland Garros και τον Andrey Rublev στο Monte-Carlo (μετά την ήττα στο Ρότερνταμ).

Τον ρωτήσαμε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο γι' αυτές τις ρεβάνς, που σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία γεγονότα, και μας απάντησε: "Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα. Δεν παίρνω ελαφριά τις ήττες, είναι κάτι που με πεισμώνει πολύ. Είμαι απ' τη φύση μου έτσι. Πεισμώνω πολύ όταν βλέπω πως κάποιος μπορεί και βρίσκει λύσεις ενάντια σε μένα και πάντα βρίσκω διαφορετικούς τρόπους ώστε να τους αντιμετωπίσω και που μπορεί να μου αποφέρουν κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά. Μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει και έχω πάρει αυτές τις -ας το πούμε- ρεβάνς, μ' αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σ' αυτό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και με τη διάθεση που έχεις όταν βγαίνεις να αντιμετωπίσεις ξανά αυτούς τους αντιπάλους."

Λίγο νωρίτερα, έπειτα από άλλη ερώτηση που του έγινε, μίλησε για τη μεγάλη πορεία στον τελικό το 2018, που ακόμα υπάρχει στο μυαλό του: "Με εμπνέει αυτή η πορεία, σκέφτομαι τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε πριν μερικά χρόνια, όταν βρέθηκα εδώ στο Τορόντο. Περνάνε ωραίες σκέψεις απ' αυτή την πορεία και νιώθω ότι είμαι ικανός να κάνω κάτι παρόμοιο αυτές τις μέρες. Έχω την εξέλιξη που πάντα πίστευα ότι μπορούσα να έχω και το έχω αποδείξει μ' αυτή την πορεία των τελευταίων ημερών. Για μένα είναι σημαντικό να μείνω στο κέλυφός μου και να κάνω τη δουλειά μου."

Για το μεγάλο διάλειμμα που πήρε ανάμεσα στο 1ο και στο 2ο σετ για να πάει στα αποδυτήρια, είπε: "Έπρεπε να κάνω αυτό το διάλειμμα γιατί είχε πολύ υγρασία εκεί έξω, τα ρούχα μου ήταν πολύ βρεγμένα. Με αναζωογόνησε και ένιωσα ότι ανέπνεα φρέσκο αέρα όταν επέστρεψα με νέα ρούχα. Ήταν καλό για μένα και εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να βγω και να αλλάξω."

Τέλος, για το πολύ καλό παιχνίδι του με τον Ruud, σχολίασε: "Είναι πολύ καλό που είδα τον εαυτό μου να παίζει σ' αυτό το επίπεδο. Έμεινα κοντά στην baseline και πλησίαζα, χτυπούσα την μπάλα πολύ νωρίς. Οι προθέσεις μου ήταν ξεκάθαρες από την αρχή και το πλάνο λειτούργησε άψογα."

Αύριο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον big server Reilly Opelka, για μια θέση στον τελικό του Masters του Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots