ATP
Τσιτσιπάς: "Είναι περίεργο, αλλά και ευκαιρία" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 - 13:09

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στον Prakash Amritraj για το Tennis Channel μετά την αναμέτρησή του με τον Casper Ruud και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απουσία των "Big 3" από το Τορόντο.

Μπορεί οι "Big 3", Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer, να μην έχουν παραδώσει ακόμα τα σκήπτρα στους νεότερους, αλλά είναι γεγονός ότι τους βλέπουμε όλο και λιγότερο πλέον στο tour. Όπως τώρα, στα δυο Masters του Τορόντο και του Σινσινάτι την ερχόμενη εβδομάδα, που και οι τρεις τους αποφάσισαν να μην αγωνιστούν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από τη μαγευτική του εμφάνιση και την άνετη νίκη επί του Casper Ruud στα προημιτελικά του Τορόντο, σχολίασε την απουσία των "Big 3" στον Prakash Amritraj, στο στούντιο του Tennis Channel.

"Εγώ απλά κάνω αυτά που πρέπει να κάνω, δεν αλλάζει κάτι από τη μεριά μου. Πάντα προσπαθώ να φέρω καινοτομίες στο παιχνίδι μου, να δώσω μια φρέσκια νότα. Έχω μεγαλώσει βλέποντας αυτούς τους παίκτες, είναι λίγο περίεργο να μην τους έχουμε εδώ, αλλά παράλληλα είναι και μια ευκαιρία για μας τους νεότερους να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να παίξουμε περισσότερους αγώνες μεταξύ μας."

Ο Στέφανος μίλησε και για το επόμενο παιχνίδι του (ακόμα δε γνώριζε αν θα έπαιζε με τον Reilly Opelka ή με τον Roberto Bautista Agut), εξηγώντας πως το σημαντικότερο πράγμα μέσα στο γήπεδο είναι να μπορείς να προσαρμόζεσαι αβίαστα στο παιχνίδι του αντιπάλου, όποιο κι αν είναι αυτό.

"Για μένα η προσαρμογή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικούς αγώνες, στα παιχνίδια διαφορετικών παικτών. Αυτό υποθέτω είναι και το πιο απαιτητικό πράγμα όταν είσαι έξω στο court. Όταν βλέπω τον εαυτό μου να το κάνει αυτό αβίαστα, είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδό μου."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Opelka απόψε στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), για μια θέση στον τελικό του National Bank Open στο Τορόντο, για 2η φορά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots