ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω σε κάθε τουρνουά να είμαι στους καλύτερους"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Tennis Canada
tn team Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 - 11:08

Παρά την πικρή γεύση της ήττας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατάει τα θετικά από την εβδομάδα στο Τορόντο, όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια.

"Θέλω να στοχεύσω ψηλά την επόμενη εβδομάδα στο Σινσινάτι. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρουν οι βαθμοί, δεν σκέφτομαι τίτλους. Αν καταφέρνω να προσθέτω πολλούς βαθμούς είναι αρκετό για μένα. Έχω ξεκαθαρίσει τους στόχους μου γι' αυτή τη χρονιά και θέλω να μείνω σ' αυτό το mindset. Θέλω κάθε εβδομάδα να είμαι στους καλύτερους σε ένα τουρνουά", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, λίγο μετά την ήττα του από τον Reilly Opelka στα ημιτελικά του Τορόντο.

Ζητήσαμε ακόμα από τον Στέφανο να κάνει τον απολογισμό του γι' αυτή την εβδομάδα: "Ήταν θετικός. Κατάφερα και μάζεψα βαθμούς που μου απέφεραν κάποια πράγματα. Φυσικά θα υπάρχουν και εβδομάδες που θα πρέπει να υπερασπιστώ αυτούς τους βαθμούς και θα πρέπει να τα πάω το ίδιο καλά με την προηγούμενη φορά. Έχω ψηλά τον πήχη και βλέπω καλές ευκαιρίες για τους επόμενους μήνες."

Σε άλλη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος σχολίασε το double fault που έκανε στο 4-5 του tie-break του 2ου σετ, που τον έφερε αντιμέτωπο με διπλό set point: "Ήταν η πιο καθοριστική στιγμή του αγώνα. Θέλει καθαρό μυαλό και νομίζω εκείνη τη στιγμή άλλαξα τη γνώμη μου τελευταία στιγμή στο 1ο σερβίς και αυτό είχε επίπτωση στο να βάλω το 1ο σερβίς μέσα. Έπρεπε να αποφασίσω από την πρώτη στιγμή που θα πάω, άλλαξα το πέταγμα της μπάλας και αυτό μου δημιούργησε αμφιβολίες πριν πάω στο 2ο σερβίς. Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα την επόμενη φορά ενάντια σ' αυτόν τον αντίπαλο."

Για το αν σκοπεύει να δουλέψει περισσότερο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει απέναντι σε big servers, είπε: "Σίγουρα θέλω να δουλέψω πάνω σ' αυτό. Ήδη ξοδεύω πολλές ώρες προσπαθώντας να τελειοποιηθώ (στις επιστροφές), αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όπως ξέρετε. Όταν οι ταχύτητες πλησιάζουν τα 230-240 χλμ/ώρα, ακόμα και με την καλύτερη αντίδραση είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για έναν παίκτη με one-handed backhand, να επιστρέψει αυτά τα σερβίς."

Τέλος, για το αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το slice στο backhand περισσότερο, είπε: "Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, γιατί και αν χρησιμοποιείς συνέχεια το slice μπορεί να κάνει ζημιά. Έχω αρκετή αυτοπεποίθηση στο backhand μου και κάποιες φορές καταλαβαίνω πως δεν κάνω συχνά slice, αλλά κι αυτό γίνεται για κάποιο λόγο. Το top spin στο backhand μου με το ένα χέρι είναι ένα χτύπημα που εμπιστεύομαι αρκετά και με έχει βοηθήσει να πάρω πολλές νίκες. Είναι πολύ σπάνιο να κερδίσω έναν αγώνα εξαιτίας του slice backhand, έχει συμβεί, αλλά είναι σπάνιο. Ενώ το one-handed backhand με έχει σώσει πολλές φορές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots