ATP
Τσιτσιπάς: "Μετά το 1ο game του 2ου σετ όλα ήρθαν αυτομάτως"

 
Τσιτσιπάς: "Μετά το 1ο game του 2ου σετ όλα ήρθαν αυτομάτως"
tn team Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 8:15

Μετά την αναμέτρησή του με τον Lorenzo Sonego, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στη σημασία του 1ου game του 2ου σετ, όπου επέστρεψε από το 0-40 μόλις είχε χάσει το 1ο σετ, ενώ μίλησε ακόμα για τον Felix Auger-Aliassime, την υψηλή υγρασία και άλλα.

Ρωτήσαμε τον Στέφανο στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Cincinnati Masters, για το κομβικό σημείο στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν αμέσως μετά την απώλεια του 1ου σετ, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τριπλό break point, αλλά κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του από το 0-40: "Μπήκα σε διαφορετικό τρόπο σκέψης, έπαιξα λίγο πιο ελεύθερα και αυτό μου έδωσε μια πιο καθαρή εικόνα εκείνη τη στιγμή, από αυτή που είχα πριν. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το game και νομίζω τα υπόλοιπα ήρθαν αυτομάτως. Άρχισα να προσπαθώ να βρω κάποιες λύσεις, κυρίως στο δυνατό σερβίς του, που ήταν σε πολύ καλή μέρα. Έπρεπε να περιμένω και να δω τις ευκαιρίες που θα παρουσιαζόντουσαν, να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να καταλάβει ποιες είναι οι καλύτερές του στρατηγικές και τα μοτίβα που ακολουθεί μέσα στον αγώνα. Πολλές φορές θέλει υπομονή και πίστη στον εαυτό σου και βγαίνουν όλα."

Δυο φορές χρειάστηκε να αλλάξει ρούχα στον αγώνα ο Στεφ, ο οποίος μίλησε και για τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Σινσινάτι: "Έχει πολλή υγρασία, ιδρώνω πάρα πολύ, δεν έχω βρει τρόπο να ιδρώνω λιγότερο. Σήμερα έφτασα σε ένα σημείο που γλιστρούσαν οι κάλτσες μου από τα παπούτσια. Τα επίπεδα υγρασίας και η ζέστη είναι πολύ υψηλά εδώ στο Σινσινάτι."

Στον επόμενο αγώνα του, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime. Την τελευταία φορά που τον είχε αντιμετωπίσει, τον είχε κερδίσει με 6-3, 6-3 στο χωμάτινο γήπεδο της Βαρκελώνης: "Οι συνθήκες και οι επιφάνειες είναι διαφορετικές. Είναι ένας παίκτης που μεγάλωσε παίζοντας σε σκληρές επιφάνειες. Ανυπομονώ γι' αυτή την πρόκληση και θέλω να δείξω αποφασιστικότητα και συνέπεια. Θα πρέπει να ξεκινήσω δυνατά και να προσπαθήσω να κυριαρχήσω στο παιχνίδι από νωρίς, θα είναι πολύ σημαντικό αυτό."

Ο Auger-Aliassime είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά στις πρώτες δυο αναμετρήσεις που είχαν παίξει στο tour, όμως ο Στέφανος κέρδισε τις 4 επόμενες και τα ξημερώματα του Σαββάτου θα πάει για την 5η διαδοχική νίκη του κόντρα στον Καναδό: "Βάζω τα δυνατά μου για να γίνομαι καλύτερος κάθε χρόνο. Κανένας αγώνας εναντίον του δεν ήταν εύκολος, δεν είναι ότι ήταν εύκολος αντίπαλος, απλά είναι λίγες στιγμές που καθορίζουν το αποτέλεσμα, μπόρεσα να εκτελέσω καλύτερα το πλάνο παιχνιδιού μου από εκείνον."

Όσο για το ποιο θεωρεί μεγαλύτερο όπλο του Auger-Aliassime: "Το σερβίς του. Έχει μεγάλο σερβίς και επίσης είναι ένας από τους καλύτερους στο tour στο πρώτο χτύπημα μετά το σερβίς. Πρέπει να είμαι 100% εκεί όταν θα επιστρέφω τα σερβίς του."

Τέλος, ο Στέφανος έκανε και ένα γενικό σχόλιο για το που βρίσκεται το παιχνίδι του και η φυσική του κατάσταση, πλησιάζοντας σιγά-σιγά και στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open: "Το παιχνίδι μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο. Θα φανεί και στους επόμενους αγώνες κατά πόσο θα μπορέσω να φέρω την ίδια δυναμικότητα και ένταση στα χτυπήματά μου. Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και θα πρέπει να είμαι έτοιμος για όλες αυτές τις δοκιμασίες. Το σώμα μου είναι καλά αυτή τη στιγμή, έκανα την αποθεραπεία μου και νιώθω πως βρίσκομαι σε καλή κατάσταση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots