ATP
Στέφανος Τσιτσιπάς: 8ος ελκυστικότερος εμπορικά αθλητής στον κόσμο

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 - 22:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ανάμεσα στους πιο περιζήτητους εμπορικά αθλητές παγκοσμίως για το 2021, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα του Sports Pro Media. Στη 2η θέση η Naomi Osaka, στην κορυφαία 10άδα αλλά κάτω από τον Τσιτσιπά είναι και ο Novak Djokovic. Αναλυτικά η λίστα.

Η Sports Pro Media ανακοίνωσε τους 50 πιο περιζήτητους εμπορικά αθλητές για το 2021 (50 Most Marketable), μετά από μια μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Simone Biles, που βρισκόταν στο προσκήνιο καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν η Naomi Osaka.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε επίσης στο Top 10 και συγκεκριμένα στην 8η θέση, λίγο χαμηλότερα από τον Cristiano Ronaldo (6η θέση) και ψηλότερα από τον Novak Djokovic (9η θέση). Επίσης ήταν ο μόνος Έλληνας που μπήκε στη λίστα των 50 αθλητών.

Στη λίστα, αλλά εκτός 10άδας, ήταν από το τένις ακόμη οι Roger Federer (13η θέση), Grigor Dimitrov (19η), Serena Williams (21η), Dominic Thiem (25η) και Rafael Nadal (26η).

Οι 10 πιο περιζήτητοι αθλητές για φέτος σύμφωνα με το SportsPro:

1) Simona Biles, 24, ΗΠΑ (ρυθμική γυμναστική)
2) Naomi Osaka, 23, Ιαπωνία (τένις)
3) Ashlyn Harris, 35, ΗΠΑ (ποδόσφαιρο)
4) Canelo Alvarez, 31, Μεξικό (πυγμαχία)
5) Paulo Dybala, 27, Αργεντινή (ποδόσφαιρο)
6) Cristiano Ronaldo, 36, Πορτογαλία (ποδόσφαιρο)
7) Ali Krieger, 37, ΗΠΑ (ποδόσφαιρο)
8) Στέφανος Τσιτσιπάς, 23, Ελλάδα (τένις)
9) Novak Djokovic, 34, Σερβία (τένις)
10) Alex Morgan, 32, ΗΠΑ (ποδόσφαιρο)

Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Η έρευνα έγινε μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας μετρήσεων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Greenfly, αλλά και με την τεχνογνωσία της Zoomph, ώστε να καταμετρηθούν οι ψηφιακές δεσμεύσεις του κοινού του κάθε αθλητή.

Αναλύθηκαν τεράστια ποσά δεδομένων από τα social media, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν για 5 βασικές μετρήσεις: τη συχνότητα αναπαραγωγής, την παρακολούθηση των δημοσιεύσεων, τη συμμετοχή και τον χρόνο συμμετοχής στις δημοσιεύσεις, τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού και το πόσο ελκυστικές ήταν οι δημοσιεύσεις για το κοινό.

Από τις μετρήσεις αυτές, προέκυψε το Athlete Influencer Score, μια μονάδα μέτρησης που βασίστηκε στο εύρος των social media των αθλητών, αλλά και στη δημογραφική σύνθεση και τις καταναλωτικές προτιμήσεις των ανθρώπων που τους παρακολουθούν. Για την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 7.000 αθλητές, στις πλατφόρμες των Facebook, Twitter, Instagram και Tik Tok, για όλο το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots