ATP
Έμεινε στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς, εκτός Top 5 ο Nadal

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Garrett Ellwood/USTA
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:29

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, τον πλησίασε ωστόσο ο Alexander Zverev. Στο Top 5 για πρώτη φορά ο Andrey Rublev, που έβγαλε εκτός 5άδας τον Rafael Nadal. Στο Top 40 ο 18χρονος Carlos Alcaraz.

Ο Τσιτσιπάς δεν τα πήγε όπως θα ήθελε στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, καθώς ηττήθηκε στον 3ο γύρο από τον Alcaraz σε μια επική μάχη των 5 σετ, αλλά έμεινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, πίσω μόνο από τους Novak Djokovic και Daniil Medvedev.

Έμεινε ωστόσο και αρκετά μακριά από τους δυο κορυφαίους, με τον Djokovic να έχει 12.133 βαθμούς και τον Medvedev να πλησιάζει στους 10.780. Ο Τσιτσιπάς έμεινε στους 8.350 βαθμούς, ενώ τον πλησίασε ο 4ος Alexander Zverev, που έχει 7.760 βαθμούς.

Στο No.5 για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις και έριξε στο Νο.6 τον Rafael Nadal, για πρώτη φορά εκτός πεντάδας από τον Απρίλιο του 2017!

Νέο ρεκόρ και για τον Matteo Berrettini, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.7, ενώ στο Νο.8 υποχώρησε ο Dominic Thiem, που έχασε 2 θέσεις. Δεν έχασε θέσεις ο Roger Federer, που παρέμεινε στο Νο.9, ενώ ο Casper Ruud είναι το νέο μέλος του Top 10, αφού κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του στο Νο.10.

Πίσω του είναι ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε 4 θέσεις μετά τον πρώτο του Grand Slam ημιτελικό και επίσης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, αφού βρέθηκε για 1η φορά στο Νο.11 του κόσμου.

Νέο career high έκαναν τρεις ακόμη παίκτες στο Top 20. Ο Jannik Sinner που ανέβηκε στο Νο.14 (από το Νο.16), ο Cristian Garin που ανέβηκε στο Νο.17 (από το Νο.19) και ο Reilly Opelka που μπήκε για πρώτη φορά στο Top 20 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.19 (από το Νο.24).

Ψηλότερα από κάθε άλλη φορά και ο Daniel Evans, που κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.23, ενώ στο Νο.31 σκαρφάλωσε ο Lloyd Harris, που άφησε 15 θέσεις πίσω του.

Φυσικά νέο career high πραγματοποίησε και ο 18χρονος Carlos Alcaraz, που έκανε μια σπουδαία πορεία μέχρι τα προημιτελικά του US Open και κέρδισε 17 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.38 του κόσμου. Είναι η πρώτη είσοδος στο Top 50 και στο Top 40 για τον νεαρό Ισπανό.

Δυο ακόμα από τις μεγάλες εκπλήξεις του φετινού US Open, σημείωσαν εντυπωσιακές ανόδους. Ο 25χρονος Botic Van de Zandschulp από την Ολλανδία, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τους "8" του αμερικανικού Grand Slam, ανέβηκε από το Νο.117 στο Νο.62, αφήνοντας πίσω του 55 θέσεις!

Ο 20χρονος Αμερικανός Jenson Brooksby, που έφτασε μέχρι τους "16" όπου ηττήθηκε από τον Novak Djokovic - κερδίζοντας το 1ο σετ - κέρδισε 18 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.81 του κόσμου (από το Νο.99).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 8 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.484 της παγκόσμιας κατάταξης του μονού.

Στα διπλά, άλλες 10 θέσεις κέρδισε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που βελτίωσε για μια ακόμα εβδομάδα το career high του και βρίσκεται πλέον στο Νο.240 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots