ATP
Murray: "O Djokovic έχει κερδίσει ήδη 4 Slams στη σειρά"

 
Andy Murray
Andy Murray Φωτογραφία: Pete Staples / USTA
tn team Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:07

Ο Andy Murray θύμισε πως ο Novak Djokovic έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει όλα τα Grand Slams στη σειρά, κι ας μην το έκανε στο ίδιο έτος όπως προσπάθησε να κάνει φέτος, ενώ μίλησε και για τον αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open.

"Είναι εφικτό να κάνει κάποιος το Grand Slam. O Novak έφτασε μια νίκη μακριά από το να το καταφέρει. Αλλά και στο παρελθόν έχει κερδίσει και τα 4 Grand Slams στη σειρά. Μπορεί να μην το έκανε στο ίδιο ημερολογιακό έτος, αλλά κατά μια έννοια το έχει ήδη κάνει", είπε ο Murray, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το Moselle Open της Μετς.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ο Murray έκανε εκείνον τον πολύ καλό αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open, για τον 1ο γύρο, στον οποίο είχε ηττηθεί μετά από 5 σετ. Όπως είπε, είναι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο που έδειξε, πρέπει όμως να μπορεί να το διατηρεί για περισσότερα παιχνίδια, αφού το πρόβλημά του αυτή τη στιγμή είναι η ασυνέπεια που δείχνει αγωνιστικά.

"Έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο US Open. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα πως το επίπεδό μου είναι ακόμα κοντά στους κορυφαίους παίκτες, αλλά χρειάζεται να μπορέσω να το κάνω για περισσότερες μέρες, που τώρα αυτό με δυσκολεύει πολύ. Πρέπει να παίξω σε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται έως το τέλος της χρονιάς, μετά θα έχω μερικές εβδομάδες για να προετοιμαστώ για τους επόμενους μήνες."

Στη σημερινή του πρεμιέρα στο 250άρι της Μετς, ο Murray θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό Ugo Humbert, No.6 στο ταμπλό, που εκτός απ' ότι αγωνίζεται την πατρίδα του θα έχει και πολύ ευνοϊκές γι' αυτόν συνθήκες, καθώς πρόκειται για indoors τουρνουά.

"Παίξαμε μια φορά πριν δυο χρόνια στην Αμβέρσα και πιστεύω πως είναι πολύ καλός παίκτης. Σερβίρει καλά, χτυπάει καθαρά την μπάλα, είναι πολύ καλός. Είναι διαφορετικό που επιστρέφω στα indoors, οι συνθήκες είναι διαφορετικές με τις προηγούμενες 3-4 εβδομάδες που είχα στα hard courts, αλλά υποθέτω είναι και μια νέα πρόκληση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots