ATP
Murray: "Στόχος να επιστρέψω στη 10άδα, δεν κατανοώ όσους στοχεύουν το Top 100"

 
Andy Murray
Andy Murray © Moselle Open
tn team Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:06

Ο Andy Murray ξεκαθάρισε πως δεν του αρκεί να επιστρέψει στο Top 100, αλλά στοχεύει για πολύ ψηλότερα και μόνο οι υψηλοί στόχοι του δίνουν αρκετό κίνητρο για να συνεχίσει τη δουλειά.

"Ο στόχος μου δεν είναι να είμαι πίσω στο Top 100. Θέλω να βρεθώ ξανά στο Top 10", τόνισε ο Murray, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

"Γενικά δεν κατανοώ γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό το ορόσημο του Top 100. Το να είσαι στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, ναι, μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Αλλά όχι το Top 100. Δεν ξέρω γιατί θεωρείται τόσο σπουδαίο. Εντάξει, σου εξασφαλίσει την είσοδο στα Grand Slams. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα Masters 1000 και για πολλά ακόμα τουρνουά. Στο Top 50 και στο Top 60 έχεις πολύ καλύτερες δυνατότητες. Βλέπω πολλούς παίκτες, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, να πιέζονται και να στοχεύουν το Top 100. Ενώ αργότερα όταν στοχεύουν για το Top 60 δεν έχουν την ίδια πίεση."

Στο τελευταίο του Grand Slam, στο US Open, o Murray έβγαλε έναν αγώνα 5 σετ σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως η ατυχία της κλήρωσης με τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον 1ο γύρο του στέρησε τη δυνατότητα να φτάσει πιο μακριά.

"Εγώ θέλω να ανεβώ στην κατάταξη για να αποφύγω να παίξω ξανά με Top 5 παίκτη από τον 1ο γύρο ενός μεγάλου τουρνουά και να έχω τη δυνατότητα να πάω πιο μακριά στο ταμπλό. Πρέπει να παίξω αγώνες, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να κερδίσω αγώνες", κατέληξε ο 34χρονος Βρετανός, στη συνέντευξη που παραχώρησε από τη Μετς της Γαλλίας, όπου ήταν και το προηγούμενο τουρνουά του.

Ο Murray, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.109 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε μια καλή εβδομάδα στο 250άρι της Μετς, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, όπου τον σταμάτησε ο πρωταθλητής μετέπειτα, Hubert Hurkacz. Αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στο 250άρι του Σαν Ντιέγκο, όπου κέρδισε στον 1ο γύρο τον Denis Kudla με 6-3, 6-2, αλλά στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό, Casper Ruud, σε ακόμα έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots