ATP
Medvedev: Με μεγάλο κίνητρο στο Indian Wells

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 - 12:56

Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες να κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, όμως ο Ρώσος τενίστας δεν έχει θέμα με το κίνητρό του, όπως ξεκαθάρισε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells.

"Το κίνητρό μου είναι μεγάλο, ήρθα εδώ προετοιμασμένος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πριν το τουρνουά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά ακόμα και αν χάσω στον 2ο γύρο εδώ, δεν θα είναι θέμα κινήτρου. Θα είναι επειδή ο αντίπαλός μου θα έχει παίξει καλά. Θα παίξω σε μερικά ακόμα τουρνουά έως το τέλος της χρονιάς και θα κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια για να τα κερδίσω", είπε ο πρωταθλητής του US Open.

Όσο για το τι συνέβη μετά το US Open, ο Medvedev είπε: "Συνέβησαν πολλά, ειδικά την πρώτη εβδομάδα, μετά το US Open. Όλοι μιλούσαν για μένα. Ήμουν σε όλα τα ΜΜΕ, σε όλες τις εφημερίδες, ειδικά στη Ρωσία. Μου έστειλαν μηνύματα άνθρωποι που θαυμάζω, κάτι που ήταν πολύ ωραίο. Πολλοί ήθελαν να με κεράσουν στα εστιατόρια που πήγαινα και προσπαθούσα να αρνηθώ. Κάποιες φορές ερχόταν ο σερβιτόρος και μου έλεγε ότι δεν μπορούσα να πληρώσω, γιατί ήταν ήδη πληρωμένο."

Μετά τις πρώτες μέρες του θριάμβου, ο Medvedev επέστρεψε και πάλι στη δουλειά. Την προετοιμασία του για το Indian Wells την έκανε σε ένα κοντινό μέρος, στο Λος Άντζελες, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

"Ήμουν στο Λος Άντζελες για μια εβδομάδα και προσπάθησα να βρω το τένις μου και να περάσω χρόνο με τον προπονητή μου. Ο προπονητής και ο ατζέντης μου ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερο να προπονηθώ στο UCLA και να μην έρθω πολύ νωρίς, γιατί αν προπονείσαι 1,5 εβδομάδα πριν από το τουρνουά μπορεί και να καείς. Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα το τουρνουά και να θες να σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να μείνεις άλλο εδώ.

Αποφάσισαν πως το UCLA ήταν το καλύτερο μέρος, επειδή πολλοί παίκτες ήταν εκεί. Προπονήθηκα με 10 διαφορετικούς αθλητές-φοιτητές. Όλοι έπαιζαν πολύ καλό τένις. Μπορούμε να δούμε πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και από το tour, υπάρχουν πολλοί παίκτες από τα κολέγια που έχουν μπει στο Top 100 ή στο Top 300 και παίζουν σε πολύ καλό επίπεδο."

Ο Medvedev θα διεκδικήσει τις επόμενες μέρες τον 1ο τίτλο του στο Indian Wells και 5ο συνολικά σε Masters διοργάνωση. Στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Αμερικανό, Mackenzie McDonald.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots