ATP
Ο underarm άσος του Murray (vid)

 
Ο underarm άσος του Murray (vid)
tn team Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 11:44

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Andy Murray σε underarm σερβίς, ο Βρετανός όμως το δοκίμασε, δικαιώθηκε και μάλιστα κατάφερε να αλλάξει χάρη σ' αυτή την τακτική να αλλάξει τα πράγματα και στον αγώνα.

Ο Murray έκλεισε ένα game στο 2ο σετ της αναμέτρησής του με τον Carlos Alcaraz με άσο, που ήρθε από underarm σερβίς. Όπως εξήγησε μετά τον αγώνα, από την ώρα που ο Ισπανός άλλαξε τη θέση του από την υποδοχή, απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο σερβίς του και το underarm σερβίς τον βοήθησε να τον φέρει και πάλι πιο μπροστά.

"Αν είδατε που στεκόταν στα πρώτα μου σερβίς στο ξεκίνημα του αγώνα και πως το άλλαξε αυτό αργότερα... από το τέλος του 1ου σετ στεκόταν πολύ πιο πίσω. Οπότε ήταν πολύ δύσκολο να πάρω εύκολους πόντους από το σερβίς μου. Σκέφτηκα πως αν είναι να στέκεται τόσο πίσω, δεν θα με βοηθήσουν καθόλου οι συνθήκες και αυτό το γήπεδο, οπότε γιατί να μην προσπαθήσω να τον φέρω λίγο πιο μπροστά ξανά;

Δεν περίμενα να πάρω τον άσο. Στεκόταν πολύ πίσω, οπότε αποφάσισε να μην αντιδράσει. Δεν το περίμενε. Σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω κάποιες φορές και στο 3ο σετ, αλλά προφανώς ήμουν μπροστά στο σκορ, τα πήγαινα λίγο καλύτερα, οπότε δεν χρειάστηκε. Σίγουρα είναι μια έξυπνη κίνηση για τους παίκτες που στέκονται πολύ πίσω για να υποδεχτούν" είπε ο Murray μετά τον αγώνα.

Ο πρώην Νο.1 τενίστας στον κόσμο, κέρδισε τον αγώνα με 5-7, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

"Προφανώς ο Zverev είναι κορυφαίος παίκτης. Είχε ένα πολύ καλό καλοκαίρι μετά το Wimbledon, με τους Ολυμπιακούς και την πολύ καλή πορεία στη Νέα Υόρκη. Έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι με τον Novak εκεί. Δεν θα είναι εύκολο. Έκανα κάποιους καλούς αγώνες στο παρελθόν, τώρα θα πρέπει να παίξω πραγματικά καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots