ATP
Τσιτσιπάς: "Θα αγωνιστώ στην Αυστραλία όποιοι κι αν είναι οι κανονισμοί"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Abbie Parr/BNP Paribas Open
tn team Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 10:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα να αρνηθεί τους οποιουσδήποτε κανονισμούς επιβάλλουν οι διοργανωτές του Australian Open, ενώ μίλησε ακόμα για τον στόχο του για το υπόλοιπο της σεζόν και για την ευγνωμοσύνη του που παίζει επαγγελματικά τένις, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν το πεπρωμένο του.

"Θα αγωνιστώ κάτω από όποιες συνθήκες μας ορίσουν οι διοργανωτές, πιστεύω ότι είναι δίκαιο", απάντησε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου σχετικά με όλα όσα έχουν ακουστεί, ακόμα και το σενάριο να μην επιτραπεί στους μη εμβολιασμένους παίκτες να αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Alex De Minaur μετά από μια μεγάλη μάχη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells Masters για 1η φορά στην καριέρα του.

"Και οι δυο παίξαμε σπουδαία ράλι, παλέψαμε από τη baseline, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την πορεία της μπάλας. Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολλά μεγάλα ράλι, έγινε μια μάχη αντοχής και ήμουν έτοιμος γι' αυτή την πρόκληση. Ήμουν προετοιμασμένος να παλέψω και να μείνω εκεί έξω έως και την τελευταία ανάσα, να περιμένω τη στιγμή μου χωρίς να δείξω βιασύνη. Αυτό θέλει αρκετή δύναμη της θέλησης, απέχει πολύ το να το λες από το να το κάνεις, αλλά απόψε ήμουν εκεί έξω και έδειξα διάθεση να παλέψω και για τρεις ώρες αν χρειαζόταν."

Όσο για τον στόχο του για το τέλος αυτής της χρονιάς, ο Στέφανος, ο οποίος είναι σταθερά το τελευταίο δίμηνο στο Νο.3 του κόσμου, είπε: "Να τερματίσω τη χρονιά σε μια από τις 3 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης."

Τέλος, ο Στέφανος με αφορμή μια ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην αγάπη του για το τένις, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για όσα έχει πάρει μέσα απ' αυτό: "Το τένις είναι το πάθος μου και είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω επαγγελματικά. Είναι εκπληκτικό. όλοι έχουν τους στόχους τους και θέλουν να πετύχουν κάτι στη ζωή τους. Κάποιες φορές γίνεται δύσκολο, με όλα αυτά τα ταξίδια, τις διαμονές στα ξενοδοχεία και όλα αυτά. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος για όλα όσα συμβαίνουν, είμαι ευχαριστημένος με όλα όσα συγκαταλέγονται σ' αυτό το πακέτο.

Πιστεύω πως δεν είναι πολλοί παίκτες ευγνώμονες γι' αυτά που έχουν. Κάποιοι έχουν πει πως το κάνουν για τα χρήματα, άλλοι επειδή δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν, ή ότι απλά το τένις τους επέλεξε. Εγώ θα έλεγα πως ήταν το τένις ήταν το πεπρωμένο μου. Δεν βλέπω τον εαυτό μου πουθενά αλλού. Το έχω δεχτεί αυτό. Η οικογένειά μου ασχολείται με το τένις. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι ευγνώμων.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σας έχω συναντήσει όλους εσάς (απευθυνόταν στους δημοσιογράφους) και που έχω αυτή την αλληλεπίδραση μαζί σας. Και εσείς κάνετε καλύτερο το άθλημά μας."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο γήπεδο την Παρασκευή, για την αναμέτρησή του με τον Nikoloz Basilashvili για την προημιτελική φάση του Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots