ATP
Medvedev: "Η επιφάνεια ήταν αργή, σχεδόν σαν χώμα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Michael Cummo/BNP Paribas Open
tn team Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 14:44

Ο Daniil Medvedev δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τις επιφάνειες των γηπέδων του Indian Wells, λέγοντας πως ήταν ένας από τους λόγους που ηττήθηκε από τον Grigor Dimitrov, ωστόσο έδωσε και τα εύσημα στον Βούλγαρο, τονίζοντας πως αν συνεχίσει να παίζει έτσι δύσκολα θα χάσει το τουρνουά.

Ο Medvedev ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το τι έφταιξε και έχασε αυτόν τον αγώνα, που έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα όταν ήταν μπροστά με double break στο 6-4, 4-1 του 2ου σετ, και έδωσε μια αναλυτική απάντηση μέσα από τη δική του οπτική γωνία.

"Έχω τρία πράγματα να πω. Πρώτον, Δε νομίζω να έχω χάσει ξανά 3 φορές στη σειρά το σερβίς μου σε σκληρή επιφάνεια. Αυτό δείχνει πόσο αργό είναι αυτό το γήπεδο, είναι σχεδόν σαν χώμα, κάτι που δεν μου άρεσε. Το να χάσω 4 φορές στη σειρά το σερβίς μου ήταν κάτι απαράδεχτο και με έκανε να χάσω το 3ο σετ.

Δεύτερον, ήξερα πως παίζοντας τη μέρα, θα ήταν δυσκολότερο να κοντρολάρω την μπάλα και γι' αυτό δεν μπορούσα να βγάλω πρώτα σερβίς. Ζήτησα να παίξω νύχτα, αλλά δεν ήταν πιθανό επειδή είχα ρεπό χθες και άλλοι παίκτες έπρεπε να αγωνιστούν χθες το βράδυ. Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό.

Τρίτον, ο Grigor ανέβασε την απόδοσή του και αν συνεχίσει να παίζει όπως έπαιξε από το 4-1 του 2ου σετ και μετά, θα κερδίσει το τουρνουά. Βασικά, έπαιξε καλύτερα απ' ότι έπαιξα στο US Open! Αν παίξει έτσι και στους επόμενους αγώνες, δε νομίζω πως μπορεί να τον κερδίσει κανείς."

Σχετικά με το αν πίστευε στην ανατροπή ή παράτησε το παιχνίδι όταν ήταν πίσω με 1-5 στο 3ο σετ, είπε: "Ποτέ δεν το παράτησα, παρά το 1-5 στο 3ο σετ. Ήξερα πως μπορούσα να το κάνω κλειστό και πάλι και γι' αυτό προσπάθησα να τον πιέσω όσο περισσότερο γινόταν. Έκανα το καλύτερό μου, μείωσε σε 5-3 και δεν μετανιώνω για τίποτα. Θα μπορούσα σίγουρα να παίξω καλύτερα σε κάποιους πόντους και ίσως και να κέρδιζα αν το έκανα."

Τέλος, ο Medvedev μίλησε και για την επόμενη εβδομάδα, στην οποία είναι δηλωμένος στο Kremlin Cup, αλλά δεν είναι σίγουρος για το αν θα παίξει: "Τις επόμενες 2 μέρες θα αποφασίσω. Είναι ένα τουρνουά που γίνεται στην πόλη που γεννήθηκα και στο οποίο δεν έχω αγωνιστεί από το 2018. Θα πάρω την τελική μου απόφαση μέχρι την Παρασκευή. Για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα κουρασμένος αυτή την εβδομάδα, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω. Θέλω να παίξω στη Μόσχα, αλλά θα πρέπει να δώσω προσοχή και στο σώμα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots