ATP
Σταθερός στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς, πλησιάζει στο Top 10 o Sinner

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © European Open
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 13:14

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ κοντά στην πρώτη του είσοδο στο Top 10 βρίσκεται ο Jannik Sinner, ενώ την πρώτη του είσοδο στο Top 20 πραγματοποίησε ο Aslan Karatsev.

Για 12η διαδοχική εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του. Πάντα πρώτος στην κατάταξη είναι ο Novak Djokovic, που διευρύνει συνεχώς το ρεκόρ του και έχει φτάσει ήδη τις 344 εβδομάδες στο Νο.1, ενώ στο Νο.2 παραμένει ο Daniil Medvedev.

Σταθεροί και οι Alexander Zverev και Rafael Nadal, που συμπληρώνουν το Top 5 στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα, όπως και οι Andrey Rublev (No.6) και Matteo Berrettini (No.7) που τους ακολουθούν.

Μια θέση κέρδισε ο Casper Ruud, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.8 και έριξε στο Νο.9 τον Dominic Thiem. Στο Νο.10 διατηρήθηκε ο Hubert Hurkacz, που συμπληρώνει και την πρώτη 10άδα.

Ο Jannik Sinner, πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Αμβέρσας, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.11 του κόσμου, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο το Top 10.

Από δυο θέσεις κέρδισαν οι Denis Shapovalov και Cameron Norrie, στο Νο.13 και στο Νο.14 αντίστοιχα, με τον τελευταίο να βελτιώνει και το career high του. Στο Νο.15 υποχώρησε ο Roger Federer, που έχασε 4 ακόμα θέσεις και αναμένεται να χάσει ακόμα περισσότερες έως το τέλος της χρονιάς.

Ο Aslan Karatsev, ο οποίος ήταν πρωταθλητής στο 250άρι της Μόσχας, κέρδισε 3 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.19 του κόσμου. Ο φιναλίστ της διοργάνωσης, Marin Cilic, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35.

Νέα career high πραγματοποίησαν και οι δυο νεαροί Αμερικανοί, μόλις 20 ετών, Jenson Brooksby και Brandon Nakashima. Ο Brooksby κέρδισε 11 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.59 του κόσμου, ενώ ο Nakashima άφησε πίσω του 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.70.

Ο 24χρονος Carlos Taberner, πρωταθλητής στο Challenger του Losinj στην Κροατία, κέρδισε 18 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.93 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.464, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.739. Λίγο πίσω του είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης, που έχασε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.783.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots