ATP
Προκρίθηκε στο ATP Finals o Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © ATP Tour
tn team Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 7:38

O Matteo Berrettini θα αγωνιστεί στο ATP Finals που θα γίνει στην πατρίδα του, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στη Βιέννη.

Ο Berrrettini κέρδισε τον Alexei Popyrin με 7-6 (3), 6-3 στην πρεμιέρα του στο Erste Bank Open και μαζί με το εισιτήριο για τον 2ο γύρο της Βιέννης, πήρε και την πρόκριση για το ATP Finals, που φέτος θα γίνει στην πατρίδα του Ιταλία και στο Τορίνο, από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου.

Ο 25χρονος Ιταλός θα παίξει για 2η φορά στην καριέρα του στο ATP Finals, μετά από το 2019. Τότε είχε αποκλειστεί στο round robin.

"Τα λόγια μου δεν μπορούν να περιγράψουν την ευτυχία που νιώθω στην καρδιά μου. Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, εντός και εκτός γηπέδου. Θα παίξω για 2η φορά στο Finals και δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάντα θα θυμάμαι πως ξεκίνησα. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα κάτι τέτοιο, γιατί είναι υπερβολικό, αλλά τώρα συμβαίνει. Θα κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια", είπε ο Berrettini.

"Όταν μου λέγανε το 2019 πως το ATP Finals θα πήγαινε στο Τορίνο, θυμάμαι πως ο δήμαρχος της πόλης μου είχε πει ότι θα τα πούμε στο Τορίνο. Και εγώ του είχα πει: 'ναι, καλά!' Μετά προκρίθηκα στο ATP Finals του Λονδίνου και τώρα προκρίθηκα και στο Τορίνο. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο χαρούμενος είμαι. Ελπίζω η πατρίδα μου να είναι περήφανη για μένα", πρόσθεσε.

Ο Berrettini έφτασε τις 40 νίκες στη φετινή σεζόν (40-10). Σημαντικότερη στιγμή του ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Wimbledon, όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στον Novak Djokovic.

Κέρδισε επίσης 2 τίτλους, το 250άρι στο Βελιγράδι και το 500άρι στο Queen's, ενώ ανέβηκε μέχρι το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται και σήμερα. Είναι ο Ιταλός με την καλύτερη θέση στην κατάταξη από το 1978, όταν είχε φτάσει εκεί ο Corrado Barazzutti.

Στον 2ο γύρο του Erste Bank Open, o Berrettini θα αντιμετωπίσει τον πρόσφατο φιναλίστ του Indian Wells, Nikoloz Basilashvili.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots