ATP
Τσιτσιπάς: "Χαρούμενος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 - 13:28

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του στο court και τη συνολική του εμφάνιση στη δύσκολη πρεμιέρα του με τον Grigor Dimitrov στη Βιέννη.

"Ο Grigor είναι πολύ μεγάλος μαχητής και το επίπεδο του τένις που έδειξε σήμερα ήταν πολύ υψηλό. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω αυτό τον αγώνα. Είχα ένα πλάνο το οποίο και ακολούθησα μέχρι το τέλος, με υπομονή και αποφασιστικότητα. Επιτέθηκα πολύ καλά και έδειξα καλή συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα", σχολίασε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Dimitrov στην πρεμιέρα του στη Βιέννη με 7-6 (6), 6-4.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από τον Dimitrov, από τον οποίο είχε ηττηθεί πέρσι στο ίδιο γήπεδο, για τον 2ο γύρο του Erste Bank Open. Δεν είχε εύκολο απόγευμα ούτε χθες, αλλά κατάφερε να σώσει 3 συνεχόμενα set points στο tie-break του 1ου σετ, το οποίο ανέτρεψε από το 3-6.

"Το κλειδί για μένα θα είναι να βρω το επιθετικό μου παιχνίδι, αλλά είναι αναγκαίο να γνωρίζω και πότε θα επιτεθώ, να επιλέξω τις κατάλληλες στιγμές. Αν καταφέρω να κοντρολάρω αυτά τα πράγματα, με βοηθάει να κερδίζω κλειστούς αγώνες. Με βελτιώνει πνευματικά και ψυχολογικά μέσα στο γήπεδο."

Στους "16" της Βιέννης, θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, με τον οποίο έχει παίξει άλλες 2 φορές φέτος. Είχε χάσει από τον Αμερικανό στον 1ο γύρο του Wimbledon, αλλά τον είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots