ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω τον εαυτό μου έτσι"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω τον εαυτό μου έτσι"
tn team Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 13:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν φανερά απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του από τον Frances Tiafoe στη Βιέννη, είπε πως δεν ξέρει τι συνέβη στο 2ο και στο 3ο σετ, αλλά δεν νιώθει κουρασμένος και έχει όρεξη να κυνηγήσει κάτι καλό στα δυο τελευταία τουρνουά της χρονιάς.

"Δεν ήμουν ο καλύτερος παίκτης στο 2ο και στο 3ο σετ. Δεν ξέρω αν ήταν ζήτημα χτυπημάτων ή ψυχολογίας, μου φάνηκε ότι ένιωθε καλύτερα με τις επιστροφές και αυτό τον βοήθησε πολύ", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν είναι ζήτημα κόπωσης.

"Δεν νιώθω ιδιαίτερα κουρασμένος, νιώθω μια χαρά, μπορώ να παίξω ακόμα. Αυτό που συνέβη (μετά το 3-0 στο 3ο σετ) είναι περίεργο. Είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (στην ήττα του από τον Ugo Humbert). Είναι ένα από αυτά τα black out, ξαφνικά μπερδεύτηκα μόνος μου. Πήγαινα για πάρα πολλά νομίζοντας ότι θα με βγάλει κάπου. Έκανα πολλά διπλά λάθη τα οποία είναι σοκαριστικά για κάποιον του δικού μου επιπέδου, μου έφευγαν βαθιά τα σερβίς και δεν ένιωθα ότι είχα έλεγχο της μπάλας εκείνη τη στιγμή. Είναι περίεργο, μου θύμισε το Τόκιο, δεν μπορώ να καταλάβω."

Ο Έλληνας τενίστας, είπε ακόμα πως είναι απογοητευμένος με την εικόνα που δείχνει σε κάποιους αγώνες τον τελευταίο καιρό και δεν έχει συνηθίσει να το αντιμετωπίζει αυτό.

"Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω τον εαυτό μου σε τέτοια κατάσταση. Πρέπει να δουλέψω το σερβίς μου, να δω τι δεν δούλεψε σωστά. Μήπως έκανα κάποιος τεχνικό λάθος. Θα κάτσω να αναλύσω τον αγώνα. Για μένα, δεν έχω κάνει καλά αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες και δεν είναι το πιο ωραίο συναίσθημα, να μην είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση. Υπήρξαν αγώνες φέτος που με ζόρισαν και με έφεραν σε δύσκολες καταστάσεις εγκεφαλικά. Αγώνες που έπρεπε να κερδίσω και ήμουν κοντά."

Πάντως ο Στεφ παραμένει ορεξάτος για τα δυο τελευταία τουρνουά της χρονιάς, το Masters στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα και φυσικά το ATP Finals στο Τορίνο.

"Εχω πολύ όρεξη να κερδίσω κι άλλα ματς και να αναδείξω κάτι καινούργιο. Οπότε δεν θα το έβαζα ότι οφείλεται σε κούραση. Υπάρχει ακόμη πάθος και θέλω να προσθέσω νίκες. Δυστυχώς όμως δεν έχω κάνει όσα στόχευα τους τελευταίους αγώνες. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά γιατί είναι κάτι που κάνω καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots