ATP
Τσιτσιπάς: "Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής στο γήπεδο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 22:01

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για όσα τον προβληματίζουν και τον εμποδίζουν από το να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ μίλησε και για το παράδειγμα του Daniil Medvedev.

"Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορώ να αναπτύξω και να βελτιώσω, μπορώ να γίνω πιο επαγγελματίας. Κάθε χρόνο προσπαθώ να προσθέσω κάτι νέο και να γίνομαι καλύτερος εντός και εκτός γηπέδου, να απομακρύνω ό,τι κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Αυτό έχω στο μυαλό μου για την επόμενη χρονιά", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το Rolex Paris Masters στο Παρίσι.

"Έχω ακόμα δυο τουρνουά, δυο ευκαιρίες, και γι' αυτό πρέπει να παίξω με τον δικό μου τρόπο για το υπόλοιπο της σεζόν. Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής μέσα στο γήπεδο, να φανερώσω το 'φονικό' μου ένστικτο (killer)", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε το σκεπτικό του: "Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο το κάνουν αυτό και θέλουν τα πάντα για τους εαυτούς τους. Έτσι είμαι και γω. Όταν γίνεσαι μαλθακός και επηρεάζεσαι από τα συναισθήματά σου, δεν είναι καλό για σένα. Το να μπλοκάρεις αυτά τα συναισθήματα και να μένεις στη στιγμή, είναι μια από τις αρετές που έχουν οι κορυφαίοι παίκτες σ' αυτό το επίπεδο, το να μην τους νοιάζει τι γίνεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Νομίζω ότι αυτό μου λείπει κάπως σε σχέση με παλιότερα και θα πρέπει να το ξαναβρώ."

Ο Στέφανος ανέφερε και το παράδειγμα του Daniil Medvedev, με αφορμή μια ερώτηση που του έγινε: "Ο Daniil έχει τελειοποιήσει το επίπεδό του και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει βρει αυτό το επίπεδο του τένις. Δεν μιλάει πολύ. Τον είδα στο Laver Cup, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τα έχει πάει πάρα πολύ καλά φέτος, το είδαμε και στο US Open. Είναι ένας πολύ ικανός παίκτης που ανεξάρτητα με το ποιον έχει απέναντί του, κυνηγάει κάθε μπάλα. Είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους στο tour, μπορώ να μάθω απ' αυτόν."

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Masters του Παρισιού από τον 2ο γύρο, την Τετάρτη, απέναντι σε έναν εκ των Alex De Minaur και Lloyd Harris.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots