ATP
Κόπιασε, αλλά πήρε τη νίκη ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 - 0:24

Νικηφόρα ήταν η επιστροφή του Novak Djokovic στην αγωνιστική δράση μετά από το US Open, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να χάνει σετ και να "κοπιάζει", αλλά να φτάνει τελικά στην επικράτηση επί του Marton Fucsovics.

Δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ στην Accor Arena o Novak Djokovic, για την πρεμιέρα του στο Paris Masters. Μετά από τρια σετ και 2 ώρες αγώνα, έκαμψε τελικά την αντίσταση του Marton Fucsovics με 6-2, 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στους "16" του παρισινού τουρνουά.

Αυτός ήταν ο 1ος αγώνας του Djokovic μετά από σχεδόν 2 μήνες, από τον τελικό του US Open. Έφτασε τις 45 νίκες στη φετινή χρονιά (45-6) και έκανε το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση του 7ου Year-end No.1 της καριέρας του, κάτι που κανείς άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Ο Djokovic ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και πήρε εύκολα το 1ο σετ, με 6-2, κάνοντας break στο 2ο (2-0) και στο 8ο game (6-2). Έχασε όμως ένα break point για να κάνει 1ος το break και στο 2ο σετ, στο 0-1, 30-40, με τον Fucsovics να κρατάει το σερβίς του σε ένα σημαντικό game και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στη συνέχεια ο Ούγγρος έκανε και το πρώτο του break στο ματς, για να περάσει μπροστά με 2-1, διατηρώντας τον έλεγχο έως και το τέλος του σετ, αφού δεν απειλήθηκε ξανά με break point.

Και στο 3ο σετ έγινε απειλητικός ο Fucsovics, με τον Djokovic να επιστρέψει από το 1-1, 0-30 για να αποφύγει το break και να περάσει μπροστά με 2-1. Στη συνέχεια ο Σέρβος έκανε το break για το 3-1, αλλά ο Ούγγρος απάντησε άμεσα και μείωσε σε 3-2.

Ήρθε και νέο break για τον Nole, που σε ένα game με 3 χαμένα break points και 3 ισοπαλίες, επέμεινε και "έσπασε" τελικά το σερβίς του αντιπάλου του για 4η φορά στη βραδιά, για να φτάσει στο 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς ο Σέρβος και παρότι είχε match point και στο 8ο game, έκλεισε τελικά το σετ στο 9ο game για το 6-3.

Ο Nole, 5 φορές πρωταθλητής στο Bercy, θα περιμένει την αναμέτρηση του Gael Monfils με τον Adrian Mannarino, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο. Ο Monfils κέρδισε νωρίτερα σήμερα για τον 1ο γύρο τον Miomir Kecmanovic με 4-6, 7-5, 6-3, ενώ ο Mannarino είχε αποκλείσει χθες τον Nikoloz Basilashvili, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots