ATP
Djokovic εναντίον Medvedev: Πράξη 10η

 
Djokovic εναντίον Medvedev: Πράξη 10η
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 - 6:12

Ο Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev για 10η φορά, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του US Open. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σημερινό τελικό του Rolex Paris Masters.

Ο Djokovic θα αντιμετωπίσει για 10η φορά τον Medvedev, τον οποίο έχει κερδίσει 5 φορές στις 9 προηγούμενες συναντήσεις τους (5-4). Φέτος θα παίξουν για 3η φορά, μετά από τον τελικό του Australian Open, όπου είχε κερδίσει ο Djokovic με 3-0 σετ, και τον πιο πρόσφατο τελικό του US Open, όπου είχε κερδίσει ο Medvedev με 3-0 σετ.

O Djokovic εξασφάλισε από χθες το Year-end No.1, το οποίο πέτυχε για 7η φορά στην καριέρα του. Κανείς άλλος παίκτης στο παρελθόν δεν το έχει καταφέρει αυτό, με τον Σέρβο να ξεπερνάει το ρεκόρ των 6 Year-end No.1 του Pete Sampras. Επιπλέον, με την παραμονή του στο Νο.1 έως το τέλος της χρονιάς, ο Nole εξασφάλισε πως θα παραμείνει στην κορυφή για περισσότερες από 350 εβδομάδες συνολικά στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως το 2ο καλύτερο ρεκόρ είναι οι 310 εβδομάδες του Roger Federer, το οποίο ξεπέρασε ο Σέρβος τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Djokovic διεκδικεί επίσης τον 6ο τίτλο του στο Masters του Παρισιού, για να βελτιώσει το δικό του ρεκόρ, καθώς και τον 37ο τίτλο του συνολικά σε ένα Masters, που επίσης θα αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται το ρεκόρ με τον Rafael Nadal, στους 36 τίτλους.

Ο Djokovic θα διεκδικήσει επίσης τον 5ο τίτλο του για φέτος, μετά από το Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon και το 250άρι στο Βελιγράδι, καθώς και τον 86ο τίτλο συνολικά στην καριέρα του, στον 123ο τελικό του στο tour (85-37).

O Medvedev από την πλευρά του θα παίξει για 21ο φορά σε τελικό στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-7).

Φέτος θα παίξει στον 6ο του τελικό και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, καθώς είχε κερδίσει τους 4 τελευταίους τελικούς του, στο 250άρι της Μασσαλίας, στο 250άρι της Μαγιόρκας, στο Masters του Καναδά και στο US Open. Είχε χάσει τον πρώτο του τελικό στη χρονιά, στο Australian Open, από τον Djokovic.

Τέλος, σε τελικό Masters διοργάνωσης θα βρεθεί για 6η φορά και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, αφού έχει χάσει μόνο έναν τελικό Masters στο παρελθόν, τον πρώτο που είχε παίξει, στον Καναδά το 2019. Έκτοτε έχει κερδίσει το Σινσινάτι και τη Σαγκάη το 2019, το Παρίσι το 2021 και τον Καναδά φέτος.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Court Central:
13:15 Herbert/Mahut [3] v. Puetz/Venus
16:00 Novak Djokovic [1] v. Daniil Medvedev [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots