ATP
"O Nadal μπορεί να κερδίσει ακόμα τρια Roland Garros"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 - 15:30

Την πεποίθησή του πως o Rafael Nadal θα ξεπεράσει τους 20 Grand Slams τίτλους και πως έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί το Roland Garros ακόμα και όταν θα είναι κοντά στα 40, εξέφρασε πρώην πρωταθλητής του τένις και νυν σχολιαστής.

Ο λόγος για τον Patrick McEnroe, που είπε στο Tennis Channel πως αν ο Ισπανός είναι υγιής τα επόμενα χρόνια, μπορεί να κερδίσει έως και 3 Slams στο Παρίσι.

"Αν παραμείνει υγιής, μπορεί να κερδίσει ακόμα και 3 Roland Garros! Αυτό είναι ένα λογικό επιχείρημα. Δεν μου ακούγεται λογικό το επιχείρημα ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα από ένα majors σε κάποιο άλλο Grand Slam."

Ο Nadal υπέφερε από έναν τραυματισμό στο πόδι φέτος κι έτσι σταμάτησε πολύ νωρίς τη σεζόν του. Τους τελευταίους μήνες, μετά και το Roland Garros, αγωνίστηκε μόνο σε ένα τουρνουά, το Citi Open της Ουάσινγκτον. Εκεί διαπίστωσε πως δεν ήταν έτοιμος να επιστρέψει και αφιέρωσε τους επόμενους μήνες στην πλήρη ανάρρωσή του, μέχρι τελικά να επιστρέψει στις προπονήσεις τον προηγούμενο μήνα.

Ο McEnroe πάντως, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι το Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και είναι αδερφός του θρυλικού John McEnroe, μπορεί να πιστεύει πως ο Nadal μπορεί να ξεπεράσει - ίσως και κατά πολύ - τα 20 Slams, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον βάζει πάνω από τον Novak Djokovic, που έχει επίσης 20 Grand Slams τίτλους, ενώ πρόσφατα έφτασε τα 37 Masters - ξεπερνώντας το ρεκόρ των 36 τίτλων του Nadal - και "σφράγισε" για 7η φορά στην καριέρα του το Year-end No.1.

"Πείτε το μαζί μου... O Novak Djokovic είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών", είχε τουιτάρει χαρακτηριστικά ο 55χρονος σχολιαστής και αναλυτής μετά το νέο ιστορικό επίτευγμα του Σέρβου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots