ATP
Medvedev: "H αυτοπεποίθηση είναι το παν"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 20:45

Για τον Daniil Medvedev, η αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικότερο πράγμα μπαίνοντας στο ATP Finals.  

"Στο τένις είναι συχνά τα σκαμπανεβάσματα, οπότε είναι σημαντικό να κερδίζεις αυτοπεποίθηση. Πηγαίνοντας στο Παρίσι πέρσι, ένιωθα ότι ήμουν εκτός φόρμας, ότι είχα χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να πετύχω κάτι στα δυο τελευταία τουρνουά της χρονιάς. Βρήκα όμως το τένις και την αυτοπεποίθησή μου και κατέκτησα και τα δυο τουρνουά, κερδίζοντας τους Novak (Djokovic), Rafa (Nadal) και Dominic (Thiem) στο ATP Finals. Ήταν τρεις πολύ δύσκολοι αγώνες.

Ήταν εκπληκτικό και μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και για την Αυστραλία. Όταν ξαναέβλεπτα τους αγώνες στο YouTube, η αυτοπεποίθηση ερχόταν. Σκεφτόμουν πως ακόμα μπορούσα να το κάνω", σχολίασε ο Medvedev, ο οποίος εξήγησε πως δυσκολευόταν να βρει τη φόρμα του στο δεύτερο μισό του 2020 εξαιτίας και της περιόδου της αναβολής των τουρνουά που προηγήθηκε, εξαιτίας της πανδημίας.

"Δεν παίξαμε για ένα μεγάλο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας και είχα κάποια προβλήματα με το σώμα μου. Η επιστροφή δεν ήταν εύκολη, αλλά αυτά τα δυο τουρνουά μου έφεραν πίσω την αυτοπεποίθησή μου. Για αυτή τη χρονιά, ήταν αρκετή η γνώση ότι μπορώ να κερδίσω αυτούς τους παίκτες."

Ο Medvedev, υπερασπιστής του τίτλου και Νο.2 στο ταμπλό, ηγείται στο Red Group, όπου βρίσκεται μαζί με τους Alexander Zverev, Matteo Berrettini και Hubert Hurkacz. Χθες, έκανε μια δυνατή προπόνηση στο Τορίνο με το Νο.1 του κόσμου, Novak Djokovic.

"Πρέπει να προπονηθείς με τους άλλους παίκτες. Σκέφτεσαι πως μπορεί να δουν τα αδύναμα σημεία σου, αλλά η ζωή στο τένις είναι ούτως ή άλλως τόσο δύσκολη. Συνήθως προπονείσαι μόνο με τον προπονητή σου, αλλά πρέπει να το κάνεις και με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου για να βελτιωθείς. Ήταν ο μόνος που ήξερα σίγουρα πως δεν θα τον αντιμετώπιζα στο round robin (επειδή είναι Νο.1 και Νο.2 στο ταμπλό).

Το επίπεδο στους αγώνες μας είναι πολύ υψηλό και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Θα προσπαθήσω να ξαναδώ τους τελικούς του Australian Open και του US Open, όπως ξέρω ότι και ο Novak είδε ξανά τον τελικό του US Open για να κάνει διαφορετικά πράγματα στον τελικό του Παρισιού. Και οι δυο τα πήγαμε πολύ καλά στο Παρίσι, αλλά απλά στο τέλος ήταν καλύτερος από μένα. Ξέρεις σε έναν τέτοιον αγώνα πως τίποτα δεν θα έρθει εύκολα και πως πρέπει να παλέψεις σε όλη τη διάρκειά του."

O Medvedev θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο ATP Finals αύριο Κυριακή, στον πρώτο αγώνα του φετινού τουρνουά στις 15:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Hurkacz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots