ATP
Σάρωσε το Next Gen Finals o Alcaraz (vid)

 
Σάρωσε το Next Gen Finals o Alcaraz (vid)
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 23:58

O Carlos Alcaraz ήταν αισθητά ο καλύτερος παίκτης όλη την εβδομάδα στο Μιλάνο και το απέδειξε περίτρανα στον τελικό του Σαββάτου, κατακτώντας με νίκη 3-0 σετ επί του Sebastian Kontra τον τίτλο του Next Gen ATP Finals.

Ο μόλις 18χρονος Ισπανός, ήταν ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε φέτος στο Next Gen ATP Finals, κι όμως κατάφερε να το κατακτήσει με τον πιο εμφατικό τρόπο, κλείνοντας ιδανικά τη σεζόν και δείχνοντας πως βρίσκεται ήδη στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Έχοντας κάνει γενικά ένα φανταστικό δεύτερο μισό στη φετινή σεζόν, ο Alcaraz έχασε μόνο ένα σετ σε όλο το τουρνουά και ήταν αισθητά ο καλύτερος παίκτης στο Μιλάνο και πανάξια ο νέος πρωταθλητής του Finals.

Στη φάση των ομίλων κέρδισε τους Brandon Nakashima και Holger Rune με 3-0 σετ, καθώς και τον Juan Manuel Cerundolo με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά επιβλήθηκε του Sebastian Baez με 4-2, 4-1, 4-2 και στον σημερινό τελικό, κέρδισε τον κατά 3 χρόνια μεγαλύτερό του, Sebastian Korda, με 4-3 (5), 4-2, 4-2.

"Είναι εκπληκτικό. Το να μπορώ να κερδίσω αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή. Ήμουν πολύ νευρικός στο ξεκίνημα, έπρεπε να ηρεμήσω για να σβήσω εκείνα τα break points. Ξέρω πως ο Korda σερβίρει πολύ καλά, οπότε έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό εκείνες τις στιγμές", είπε μετά τον αγώνα ο νεαρός Ισπανός.

O Alcaraz αναφερόταν στα πρώτα games του τελικού, στα οποία αντιμετώπισε τριπλό break point (μαζί με το deciding point) στο 15-40 και διπλό break point στο 1-1, 30-40, κατάφερε όμως να κρατήσει το σερβίς του και στα δυο games. Αργότερα πήρε αυτό το σετ στο tie-break, παρότι ήταν πίσω με 4-5, κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους για το 7-5, ενώ στα δυο επόμενα σετ έκανε από ένα break και δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς του.

Αυτή ήταν μια εντυπωσιακή χρονιά για τον Alcaraz, που κλείνει με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Ο 18χρονος κατάφερε να κερδίσει τον 1ο τίτλο του τον Ιούλιο στο 250άρι του Umag στην Κροατία, προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση στο US Open, πέτυχε 3 Top 10 νίκες απέναντι στους Στέφανο Τσιτσιπά, Matteo Berrettini και Jannik Sinner, ενώ από το Νο.141, απ' όπου ξεκίνησε τη χρονιά, βρίσκεται στο Νο.32 του κόσμου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots