ATP
Θετικό ποδαρικό για Nole στο Τορίνο (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 16:40

O Novak Djokovic συνδύασε με straight sets νίκη την πρώτη του αναμέτρηση στο ATP Finals του Τορίνου και συνεχίζει το σερί που ξεκίνησε από το Bercy, κάνοντας ταυτόχρονα το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Djokovic είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά σε γενικές γραμμές έκανε έναν πολύ καλό πρώτο αγώνα στο Τορίνο και πήρε τη νίκη επί του Casper Ruud, που για ένα σετ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με 7-6 (4), 6-2.

Στο 1ο σετ ο Djokovic δυσκολεύτηκε αρκετά, αφού ο Ruud προηγήθηκε με break στο 2-0 και σέρβιρε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Σέρβος πήρε πάντως πίσω το break στο 6ο game και ισοφάρισε σε 3-3 δείχνοντας να πατάει καλύτερα στο court, ο Νορβηγός συνέχισε ωστόσο να αντιστέκεται σθεναρά, με αποκορύφωμα τα 2 set points που έσωσε στο 10ο game για να ισοφαρίσει σε 5-5. Στο tie-break προηγήθηκε και με mini-break στο 3-2 ο Ruud, o Djokovic όμως ήταν πολύ σοβαρός από εκείνο το σημείο κι έπειτα και χωρίς να κάνει άλλο λάθος, κατέκτησε το tie-break με 7-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν σαφώς πιο απλά για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, που "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ruud, στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να "ξεφύγει" με 5-1 και να κλείσει το ματς στο 8ο game του σετ, έπειτα από 1 ώρα και 30 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του Djokovic, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο παρισινό Masters πριν από 8 μέρες. Διεκδικεί στο ATP Finals τον 6ο τίτλο του, πρώτο από το 2015.

Έφτασε επίσης τις 49 νίκες στη φετινή σεζόν (49-6), στην οποία είναι αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης, έχοντας κατακτήσει 3 Grand Slams και έχοντας διατηρηθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε όλη τη διάρκειά της.

Στο ATP Finals, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής το 2008, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, έφτασε τις 39 νίκες (39-16) και έκανε το πρώτο βήμα για τη 10η πρόκρισή του στα ημιτελικά. Είναι η 14η φορά που συμμετέχει στο σπουδαίο event, ενώ για τον Ruud αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots