ATP
Εντυπωσιακός Nole, στα ημιτελικά του Finals (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 16:28

O Novak Djokovic κέρδισε μέσα σε 68 λεπτά τον Andrey Rublev, έφτασε τις 50 νίκες στη χρονιά και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals!

Κάνοντας έναν ακόμα εκπληκτικό αγώνα, ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 6-3, 6-2 και πήρε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα τη straight sets νίκη που του εξασφάλισε από σήμερα ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, υπέστη break στο πρώτο game της αναμέτρησης - κάτι που του είχε συμβεί και στην πρεμιέρα του απέναντι στον Casper Ruud - κατάφερε όμως γρήγορα να ανακάμψει και να προηγηθεί με 2-1.

Είχε break point για να πάρει και 3ο game στη σειρά ο Σέρβος, αλλά ο Rublev στάθηκε προσωρινά όρθιος και ισοφάρισε σε 2-2. Τελικά το δεύτερο break ήρθε στο 8ο game για τον Nole, που έκανε το 5-3 και με love service game έκλεισε το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν ακόμα ευκολότερα για τον Djokovic, που δεν κινδύνεψε λεπτό από τη γραμμή του σερβίς, "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ρώσου, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) και "σφράγισε" τη νίκη στο 8ο game κάνοντας το 6-2, έπειτα από 68 μόλις λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Djokovic με τον Rublev, τον οποίο κέρδισε εύκολα. Συνολικά έφτασε τις 50 νίκες στη φετινή σεζόν, σε 56 μόλις αγώνες (50-6), ενώ παράλληλα έφτασε και τις 40 νίκες στο ATP Finals.

Θυμίζουμε πως συμμετέχει για 14η φορά στο ATP Finals, όπου έχει κατακτήσει 5 τίτλους και προκρίθηκε για 10η φορά στα ημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει τον 2ο του άλλου ομίλου, που θα είναι είτε ο Alexander Zverev, είτε ο Jannik Sinner, είτε ο Hubert Hurkacz, με τον Zverev να έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα αυτή τη στιγμή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots