ATP
Πάει στο Άμπου Ντάμπι το Davis Cup

 
Πάει στο Άμπου Ντάμπι το Davis Cup
© Daniel Kopatsch/Paul Zimmer
tn team Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 - 13:35

Κοντά στο κλείσιμο μιας μεγάλης συμφωνίας με το Άμπου Ντάμπι βρίσκεται η εταιρεία Kosmos του Gerard Pique, που στοχεύει να πάει τους τελικούς του Davis Cup στο Άμπου Ντάμπι για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η επενδυτική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται εδώ και λίγα χρόνια με την ITF και άλλαξε ριζικά το Davis Cup, σκοπεύει να μεταφέρει τους τελικούς της διοργάνωσης από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Kosmos χάνει ένα σημαντικό ποσοστό κερδών από τους φόρους που πληρώνει στην ITF για την ανάπτυξη του αθλήματος και με τη μεταφορά των αγώνων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο φόρος αυτός θα μειωθεί πολύ. Η συμφωνία που συζητάται είναι για 5 χρόνια, από το 2022 έως το 2027.

Θυμίζουμε πως το 2019 οι τελικοί του Davis Cup έγιναν στη Μαδρίτη, το 2020 δεν έγιναν λόγω της πανδημίας και φέτος γίνονται στη Μαδρίτη, στο Τορίνο και στο Ίνσμπρουκ.

Από την έναρξη της συνεργασίας της Kosmos με την ITF - μια συμφωνία άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα φτάσει τουλάχιστον τα 25 χρόνια - υπήρξαν πολλές αντιδράσεις παικτών, για τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στο Davis Cup

Ούτε η μεταφορά του τουρνουά για 5 χρόνια σε μια πόλη, η οποία απέχει μάλιστα από πλευράς συνθηκών από την εποχή της διοργάνωσης στο tour, επίσης δεν θα είναι κάτι που θα ευχαριστήσει τους περισσότερους, με πρώτο και καλύτερο τον Novak Djokovic, που στη συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο Ίσνμπρουκ εξηγούσε ακριβώς το αντίθετο, πως για το καλό του αθλήματος το Davis Cup στη σημερινή του μορφή θα έπρεπε να μοιράζεται σε πολλές έδρες και να αλλάζουν συχνά οι διοργανωτές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots