ATP
Οι υποψηφιότητες στα βραβεία της ΑΤΡ

 
Οι υποψηφιότητες στα βραβεία της ΑΤΡ
© ATP Tour
tn team Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 - 12:56

Υποψήφιοι για 3 βραβεία ΑΤΡ είναι ο Casper Ruud και η ομάδα του, ενώ υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία ATP έχουν και οι Rafael Nadal, Andy Murray, Carlos Alcaraz, Θανάσης Κοκκινάκης και άλλοι. Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τους υποψήφιους.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα ATP Awards του 2021. Στο βραβείο του Comeback Player of the Year, υποψήφιος είναι ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, Andy Murray, καθώς και ο Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης, μαζί με τους Mackenzie McDonald και Jack Sock.

Ο Casper Ruud είναι υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς, καθώς και για το βραβείο Stefan Edberg Sportsmanship Award. Υποψήφιος για το Sportsmanship είναι και ο Rafael Nadal, ο οποίος κέρδισε το βραβείο τις 4 τελευταίες χρονιές.

Τέλος, στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς, είναι υποψήφιος ο πατέρας του Casper Ruud, Christian, καθώς και οι Craig Boynton (που προπονεί τον Hubert Hurkacz), Gilles Cervara (Daniil Medvedev), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz) και Facundo Lugones (Cameron Norrie). Από αυτούς, ο Cervara έχει κερδίσει το βραβείο μια φορά, το 2019.

Σε όλες τις κατηγορίες για τις οποίες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, θα ψηφίσουν οι παίκτες, εκτός από την κατηγορία του προπονητή της χρονιάς, για την οποία θα ψηφίσουν οι προπονητές της ΑΤΡ. Όσον αφορά το βραβείο του κορυφαίου παίκτη (Year-end No.1), κατέληξε για 7η χρονιά στον Novak Djokovic (ρεκόρ). Της κορυφαίας ομάδας στο διπλό θα γίνει γνωστό μετά το Davis Cup, όπως και του αγαπημένου παίκτη του κοινού, για το οποίο θα ψηφίσουν οι fans.

Οι υποψηφιότητες για τα 2021 ATP Awards:

Comeback Player of the Year:
Θανάσης Κοκκινάκης
Mackenzie McDonald
Andy Murray
Jack Sock

Most Improved Player of the Year:
Carlos Alcaraz
Aslan Karatsev
Cameron Norrie
Casper Ruud

Newcomer of the Year:
Sebastian Baez
Jenson Brooksby
Juan Manuel Cerundolo
Hugo Gaston
Brandon Nakashima
Stefan Edberg Sportsmanship Award:
Felix Auger-Aliassime
Rafael Nadal
Casper Ruud
Frances Tiafoe

Coach of the Year:
Craig Boynton (Hubert Hurkacz)
Gilles Cervara (Daniil Medvedev)
Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz)
Facundo Lugones (Cameron Norrie)
Christian Ruud (Casper Ruud)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots