ATP
Medvedev: "Πολύ θαρραλέα η WTA - δεν θα ήθελα να παίξω στην Κίνα τώρα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 13:43

Ο Daniil Medvedev τοποθετήθηκε για το ζήτημα της Peng Shuai, θαυμάζοντας την απόφαση της WTA να αποσύρει τα τουρνουά της από την Κίνα και λέγοντας πως δεν θα ένιωθε άνετα, αν έπρεπε να πάει τώρα στην Κίνα για να παίξει.

"Αυτό που θέλουμε όλοι, είναι να σιγουρευτούμε πως (η Peng) είναι ασφαλής, κάτι που υποθέτω δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα 100%. Αυτό που έκανε η WTA (να αποσύρει τα τουρνουά της Κίνας από το καλαντάρι) ήταν πολύ δυνατό, επειδή υπάρχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον από πίσω", είπε ο Medvedev στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το Davis Cup.

"Υποθέτω πως μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις, δεν θα κριτικάρω την ανακοίνωση της ΑΤΡ (δεν ακολούθησε τη WTA στο εμπάργκο), ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική σκοπιά για το θέμα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως ο Steve Simon (ο πρόεδρος της WTA), πήρε μια πολύ θαρραλέα απόφαση, ενάντια στο οικονομικό συμφέρον", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του US Open.

Ο Medvedev είπε ακόμα πως αυτή την περίοδο δεν θα ένιωθε άνετα αν έπρεπε να πάει στην Κίνα για να αγωνιστεί, όμως τα τουρνουά της ΑΤΡ που γίνονται στη χώρα απέχουν σχεδόν ένα χρόνο από τώρα, οπότε ευελπιστεί πως μέχρι τότε θα έχει βρεθεί κάποια λύση.

"Τα τουρνουά της Κίνας είναι σχεδόν σε έναν χρόνο από τώρα, οπότε υποθέτω μέχρι τότε θα γνωρίζουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει με την Peng Shuai. Υποθέτω πως θα φτάσουμε σε κάποια λύση. Προφανώς, αν έπρεπε να παίξω στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, δεν θα ένιωθα άνετα να το κάνω. Θα δούμε όμως πως θα εξελιχθούν όλα. Είναι επίσης αλήθεια πως τυχαίνει να παίζουμε και σε άλλες χώρες που έχουν πολιτικά προβλήματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots