ATP
Σκάνδαλο στο Σάο Πάολο: Είχε Covid-19 αλλά του επέτρεψαν να παίξει

 
O Meligeni (δεξιά) με τον συμπαίκτη του Matos (αριστερά)
O Meligeni (δεξιά) με τον συμπαίκτη του Matos (αριστερά)
tn team Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 - 13:08

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλουν οι παίκτες που συμμετείχαν στο Challenger του Σάο Πάολο αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Βραζιλιάνος Felipe Meligeni Alves βγήκε θετικός στην Covid-19 και παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα του επιτράπηκε να αγωνιστεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από το Σάο Πάολο, το βράδυ της Πέμπτης, το επίσημο PCR τεστ του Meligeni βγήκε θετικό στην Covid-19. Παρόλα αυτά, ο supervisor της ΑΤΡ του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και ο Βραζιλιάνος πήγε την επόμενη μέρα ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου (rapid) και του επιτράπηκε να αγωνιστεί στον προημιτελικό της Παρασκευής!

Έπαιξε μάλιστα σε δυο αγώνες και τους κέρδισε και τους δυο! Στα προημιτελικά του μονού κέρδισε τον Andrea Collarini με 6-4, 4-6, 6-3, ενώ στα ημιτελικά του διπλού, όπου έπαιζε με τον συμπατριώτη του Rafael Matos, επικράτησε των Pedro Cachin και Martin Cuevas με 6-2, 6-4 και μπήκε στον τελικό. Μια μέρα αργότερα, ο 23χρονος Βραζιλιάνος τενίστας άρχισε να έχει συμπτώματα και απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω Covid-19!

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό με το θετικό τεστ της Πέμπτης, πολλοί παίκτες αντέδρασαν και ζητούν εξηγήσεις από την ΑΤΡ.

Ένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς τέθηκε σε κίνδυνο και η δική του υγεία, Andrea Collarini, έγραψε στο Twitter: "Έπαιρνα τηλέφωνα για να ζητήσω εξηγήσεις, κάποιοι δεν απάντησαν καν, κάποιοι μου είπαν αυτά που ήδη γνωρίζετε. Σ' αυτόν τον διεφθαρμένο κόσμο, σκέφτομαι πως τα έχουν κανονίσει όλα για να φαίνεται πως έγιναν όλα βάσει κανονισμών. ΝΤΡΟΠΗ!"

"Μίλησε με τον supervisor, με το τουρνουά, με την ΑΤΡ και κανείς δεν αναγνώριζε το βάρος της απόφασης που πάρθηκε. Δεν είναι παιχνίδι, είναι παγκόσμια υγεία. Ελπίζω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι", έγραψε με τη σειρά του ο Carlos Berlocq, προπονητής του Collarini.

Εξηγήσεις ζήτησε και ο Cachin: "H ATP και το ATP Challenger Tour πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αυτό που έγινε στο Challenger του Σάο Πάολο και να δράσει αναλόγως, αν δεν θέλουν να χάσουν την αξιοπιστία τους (αν τους έχει απομείνει καθόλου). Είναι ζήτημα υγείας και όχι παιχνίδι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots