ATP
Medvedev: "Θα είναι δύσκολο, αλλά μου αρέσει η ιδέα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Davis Cup Finals
tn team Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 - 9:03

Ο Daniil Medvedev υποστήριξε την ιδέα της Kosmos να διοργανώσει το Davis Cup σε 5 διαφορετικές πόλεις το 2022, εξηγώντας πως κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες θα απουσιάσουν ξανά, αλλά το Davis Cup θα παραμείνει εξίσου μεγάλο και σημαντικό.

"Όλα αλλάζουν κάποια στιγμή. Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για το Davis Cup, επειδή έχω παίξει μόνο δυο φορές στο World Group. Ήταν πάντως πολύ σημαντικό για όλους τους παίκτες που ήταν εδώ, παραμένει το Davis Cup. Ο Novak ήταν εδώ και έπαιξε. Ο Rafa το κέρδισε πέρσι. Όπως και αν είναι το φορμάτ του, οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου παίζουν και με χαρά εκπροσωπούν τις χώρες τους", είπε ο Medvedev, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Ο 25χρονος Ρώσος, ο οποίος κατέκτησε το Davis Cup για 1η φορά στην καριέρα του μαζί με την πανίσχυρη ομάδα της Ρωσίας, εξέφρασε τη στήριξή του στο νέο πρότζεκτ της Kosmos, να διοργανώσει τους τελικούς του Davis Cup του 2022 σε 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις (η φάση των ομίλων) και στο Άμπου Ντάμπι (τα νοκ άουτ).

"H ιδέα είναι πολύ καλή. Φυσικά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος στο καλαντάρι, οπότε από άποψη προγράμματος θα είναι δύσκολο. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες δεν θα παίξουν, είναι το τέλος της χρονιάς, θα είναι κουρασμένοι, κάποιοι θα είναι τραυματισμένοι, κάποιοι θα θέλουν να κάνουν καλή προετοιμασία για την Αυστραλία, οπότε θα είναι δύσκολο.

Γενικά, η ιδέα να έχουμε 4 πόλεις στην Ευρώπη που θα το διοργανώσουν, για να παίξουν οι καλύτερες χώρες μπροστά από τον κόσμο τους και μετά να συγκεντρωθούν όλες στο Άμπου Ντάμπι, μου ακούγεται πολύ καλή. Ξαναλέω πως θα είναι δύσκολο για πολλούς παίκτες, ειδικά γι' αυτούς που θα είναι στο ATP Finals, αλλά εμένα μου αρέσει να κλείσω έτσι τη σεζόν."

Για την ατμόσφαιρα στον τελικό, παρόλο που δεν είχε τον περισσότερο κόσμο με το μέρος του, ο Medvedev είπε: "Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Σήμερα είχαμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στον αγώνα με τον Marin (Cilic), γιατί υπήρχαν αρκετοί Κροάτες που τον στήριξαν. Ένιωσα πως ο περισσότερος κόσμος ήταν εναντίον μου, στο τέλος όμως όλοι έδειχναν χαρούμενοι με τη νίκη μας. Ήταν ένα αίσιο τέλος σ' αυτή την ιστορία."

Η Ρωσία φέτος έκανε το "double" στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, αφού εκτός από το Davis Cup κατέκτησε και το ATP Cup: "Και τα δυο τουρνουά που κερδίσαμε ήταν πολύ σημαντικά. Οι τέσσερις μας (μαζί με τους Andrey Rublev, Karen Khachanov και Aslan Karatsev) παίξαμε και στο ATP Cup και αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά που κερδίσαμε ως ομάδα. Το Davis Cup όμως έχει μεγαλύτερη ιστορία. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά και οι δυο τίτλοι είναι εξίσου σημαντικοί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να τους κερδίσουμε και τους δυο την ίδια χρονιά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots