ATP
Mouratoglou: "Djokovic και Serena είχαν τη νοοτροπία πρωταθλητή" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 - 16:13

O Patrick Mouratoglou αναλύει πως η νοοτροπία στο τένις πολλές φορές αποδεικνύεται σημαντικότερη από το ταλέντο, καθώς είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην κορυφή.

Το ταλέντο μπορεί να σε φτάσει πολύ μακριά, αλλά χωρίς την κατάλληλη νοοτροπία πρωταθλητή, δύσκολα θα ξεπεράσεις τα όριά σου και θα φτάσεις στην κορυφή, όπως σημείωσε και ο Patrick Mouratoglou. 

Ο γνωστός προπονητής και δημιουργός μιας εκ των σημαντικότερων ακαδημιών τένις στον κόσμο, εξήγησε πως η σωστή νοοτροπία είναι αυτή που θα οδηγήσει κάποιον στην κορυφή και ανέφερε το παράδειγμα του Novak Djokovic, που όταν ήταν 17 ετών δεν έμοιαζε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του για το τένις του, ξεχώριζε όμως για τη νοοτροπία του, που αργότερα "έχτισε" και το τένις του.

"Οι πρωταθλητές έχουν τη νοοτροπία και η νοοτροπία αυτή χτίζει το τένις. Οπότε έχει να κάνει με τη νοοτροπία και αυτό ισχύει για όλα. Ό,τι και αν κάνεις, αν έχεις τη σωστή νοοτροπία, θα τα καταφέρεις. 

Κάποιοι παίκτες που γνωρίζω, είναι πρωταθλητές στο μυαλό τους. Ξέρω ήδη πως στη δεύτερη ζωή που θα κάνουν μετά από το τένις, θα τα πάνε θαυμάσια, επειδή θα ακολουθήσουν την κατάλληλη μέθοδο.

Οι άνθρωποι που έχουν την καλύτερη νοοτροπία, είναι εκείνοι που θα φτάσουν πιο μακριά.

Θυμάμαι τον Novak, όταν ήταν 17, δεν σκεφτόσουν πως το τένις του ήταν απίστευτο. Όχι. Αλλά έβλεπες ότι είχε μια απίστευτη νοοτροπία. Είχε την απόλυτη νοοτροπία ενός πρωταθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τη Serena.

Ανέπτυξαν το τένις τους. Το ίδιο ίσχυε και για τον Lleyton Hewitt. Δεν έβλεπες το τένις του και έλεγες ότι ήταν απίστευτο, αλλά κατάφερε να βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου γιατί είχε νοοτροπία πρωταθλητή."

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE COACH (@patrickmouratoglou)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots